MENÜ

Fenerbahçe Ülker 78 - 63 Unicaja Malaga

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi Top 16 turu maçında rakibi Unicaja Malaga'yı 78-63 yendi.

Fenerbahçe Ülker 78 - 63 Unicaja Malaga

THY Avrupa Ligi TOP 16’da CSKA Moskova ve Olympiakos gibi devleri yıkan, çeyrek finali garantileyen ve de liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe Ülker, F Grubu’nda hem zirvedeki yerinikorumak hem de 8 maçlık galibiyet serisini sürdürmek için, grubun son sırasında bulunan, iddiasız Unicaja Malaga’yı Ülker Arena’da ağırladı.

İspanyol temsilcisi maçın başında, belki de Avrupa tarihin en iyi sezonlarından birini yaşayan Sarı-Lacivertliler’e kafa tutmaya çalıştı, nitekim de 9-2’lik üstünlük sağladı. Ancak Kanarya farkı eritti, ilk çeyreği 21-19 geride kapattı.

2. çeyrekte, Hickman’ın etkili oyunuyla temsilcimiz 15’te skoru lehine çevirdi: 27-23. Bitime saliseler kala Bogdanovic’in kendi sahasından attığı şahane basketle Fenerbahçe hem devreyi 39-33 öne kapattı hem de bu sayı, kendini bulmasını da sağladı.

İkinci yarıda Sarı-Lacivertliler 23’te farkı çift hanelere taşıdı: 44-33. Ayak bileğinden sakatlanana kadar Hickman, Bogdanovic, Goudelock ve Oğuz’la hücumda etkili olan Fenerbahçe geride kalan bölümde de rahat bir oyun ortaya koyarak, TOP 16’da üst üste 9., toplamda da 10. galibiyetine uzandı.


Fenerbahçe'de Hickman sakatlandı


İsmail Kartal tribünde

Maç izleyenler arasında, Kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, milli aradan faydalanan futbol takımı teknik direktörü İsmail Kartal da vardı. Ülker Arena’da oynanan karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala başkan Yıldırım, İsmail Kartal’la birlikte salona geldi.

Fenerbahçe kenar yönetiminin arkasında bulunan tribünde maçı izleyen Yıldırım ve Kartal’a, Sarı-Lacivertli yönetici Yalçın Haker ile futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya eşlik etti.

Hickman'in durumu ciddi

Üçüncü çeyreğin sonunda ayak bileğinden sakatlanan Hickman’nın durumunun ciddi olduğu belirtildi. Bu nedenle bir hayli morali bozulan coach Obradovic de “Sakatlanması kötü oldu. Kesin bilgi olmamasına rağmen sakatlığı çok ciddi gözüküyor. Bize çok faydası vardı. Çok daha iyi oynamaya başlamıştı” dedi.


Haberin Devamı
YORUM YAZ