MENÜ

Beşiktaş'ta hayal kırıklığı!

Beşiktaş'ın derbi maçlarda aldığı başarısız sonuçlar tartışılırken 25 haftada atılan 42 gole defans oyuncularının neredeyse sıfıra yakın katkı vermesi ilgi çekici bir istatistik olarak göze çarpıyor.

Beşiktaş'ta hayal kırıklığı!

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından bu yana siyah beyazlı takımın defansında oynayan Pedro Franco, Ersan Gülüm, Atınç Nukan ve Bilic tarafından stoper oynatılan Necip'in bu sezon korner ve duran toplarda attıkları gol sayısı sıfır.

25 haftası geride kalan ligde 42 gol atan Beşiktaş'ın 25 maçta kullandığı tüm kornerlerde ise sadece bir golü bulunuyor. Bu golü atan oyuncunun adı da Olcay Şahan.

SLAVEN BILIC TERCİHLERİNİN KURBANI MI?

İbrahim Toraman'ı geçen sezon hiç oynatmayan ve sezon başı Sivas'a kiralık veren, Sivok'u da bu sezon defterinden silerek UEFA listesine bile yazmayan Slaven Bilic, Escude'yi de ağır olduğu için takımda düşünmemiş ve göndermişti.
Bilic defans yapılanmasında Pedro, Ersan ve Atınç'ın yanına Milosevic'i transfer ettirmiş ve Necip'i de stoper oynatmaya başlamıştı. Ancak Hırvat hocanın tüm stoper tercihleri ve değişik kurgularına rağmen Beşiktaş, kornerlerden gol atamadığı gibi özellikle defans arkasına atılan toplarda da bir hayli sıkıntı yaşıyor. Ersan haricinde Pedro Franco ve Necip'in boy dezavantajı C.Brugge maçlarında olduğu gibi rakiplere de oldukça kolaylık sağlıyor.

DURAN TOPLARDA SİVOK VE ESCUDE KADAR OLAMADILAR

İşin ilginç yanı şu anda hiç düşünülmeyen Sivok'un ve takımdan ayrılan Escude'nin geçen sezondan bu yana attıkları toplam 4 gol (2'şer) ile diğer stoperlerin hepsinden daha fazla gol atmış olmaları. 1.5 yılda Pedro Franco ve Ersan sadece birer gol atabilirken çok az şans bulan Atınç'ın henüz golü yok. Takımın yeni stoperi Necip'in de her iki sezonda orta saha sağ bek ve stoper olarak oynadığı maçlarda golü bulunmuyor. Yani savunmada oynayan oyuncular hücum performansı olarak daha önceki yıllarda görev yapan Sivok, İbrahim Toraman ve Escude'nin yanına bile yaklaşamamış durumdalar.
Bu sezon Sivasspor'a kiralık verilen İbrahim Toraman ile yıllarca Beşiktaş'ın savunmasında oynayan Tomas Sivok'un ise takıma ofansif katkıları şu anda oynayan oyuncuların kat kat üstünde olurken geçen sezon sadece 11 maçta forma şansı bulan Escude dahi 2 gol atarak takıma katkı sağlamıştı.
Sivok ve İbrahim Toraman'a her an gol atabilirler diye duran toplarda önlem alan rakip savunmacıların aynı sıkıntıyı şu anda oynayan defans oyuncularında yaşadıkları pek söylenemez. Çünkü siyah beyazlılar bu sezon kornerler de gol atmak bir yana tehlike bile yaratamaz hale geldi.

İşte Beşiktaş'ta son 1.5 sezonda görev yapan stoperler ve takıma ofansif katkıları:

İbrahim Toraman: Geçen sezon kadro dışı kaldı hiç affedilmedi. Bu sezon Sivas'ta kiralık.

Tomas Sivok: 1.5 sezonda 21 maç, 2 gol, bir asist

Julien Escude: Geçen sezon 11 lig maçı, 2 gol

Ersan Gülüm: 1.5 sezonda 40 lig maçı, 1 gol

Pedro Franco: 1.5 sezonda 38 lig maçı, 1 gol

Atınç Nukan: 0 gol

Necip Uysal: 1.5 sezonda 38 maç orta saha stoper ve sağ bek olarak golü yok

Milosevic: Devre arasında geldi, sakatlandı, tedavisi devam ediyor

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ