MENÜ

Almanya kampı sona erdi

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Cumartesi günü Hollanda ile karşılaşacak Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 4 günlük Almanya kampı sona erdi.

Almanya kampı sona erdi

A Milli Takım, bugün öğle saatlerinde basına kapalı yaptığı antrenmanla , Almanya'daki hazırlıklarını tamamladı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başlayıp 5'e 2 oyun ile devam etti. Daha sonra yapılan taktik çalışmayı takiben rejenerasyon koşusu ve stretching ile idman sona erdi. A Milli Takım kafilesi, TSİ 18.00'de otobüsle Marienfeld'den Amsterdam'a hareket edecek.

FUTBOLCULARIN MORALİ YERİNDE

Almanya kampı boyunca gözlenen ilk şey futbolcuların moralinin yerinde olmasıydı. Özellikle uzun süredir dargın olan Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre'nin kamptan önce barıştırılması Milli Takım'ın kampındaki en büyük olumlu gelişme oldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, futbolcularına Hollanda'nın geride kalan maçlarını seyrettirirken, rakibin tüm zayıf noktalarını oyuncularına ezberletti. Özellikle Hollanda'nın iki büyük kozu Robben ve Van Persie'nin oynamayacak olması, Milli Takım'ın oyun planını bu duruma göre şekillenmesini sağlayacak.

HOLLANDA MAÇI KADROSU ŞEKİLLENDİ

Milli Takım'ın kalesini, Cumartesi günü Volkan Babacan'ın korumasına kesin gözüyle bakılıyor. Fatih Terim'in, daha önceki grup maçlarında da görev alan Babacan'a görev vermesi düşünülüyor.

Defansta ise Ömer Toprak'ın Milli Takım'a gelmemesinin ardından bu mevkide oynayacak futbolcular Terim'in kafasında şu şekilde canlanıyor: Sağda Gökhan Gönül, solda Caner Erkin, stoper mevkisinde ise tecrübesiyle Hakan Balta ve Ersan Gülüm oynayabilir. Bursaspor'da başarılı bir grafik çizen Serdar Aziz ise defansta önemli bir alternatif yaratıyor.

Orta sahada defansın önünde Mehmet Topal, sağda Gökhan Töre, solda ise yeniden Milli Takım'a çağırılan Kazım Kazım'ın oynaması bekleniyor. Orta sahada beyin pozisyonunda oynayacak iki isim var. Milli Takım kampında küfürlü pankartlara maruz kalan Emre Belözoğlu'nun moral durumu merak edilirken, alternatif olarak Selçuk İnan da bu bölgenin güçlü bir adayı.

Hollanda karşısında Fatih Terim'in iki veya tek forvetle mi çıkacağı ise henüz net değil. Tek forvet Burak Yılmaz ile sahaya çıkılması durumunda orta sahaya Ozan Tufan takviyesi gelebilirken, çift forvette ise görevi Burak Yılmaz, Umut Bulut ile paylaşacak. Orta sahayı güçlü tutmak isteyen Fatih Terim'in tek forvet ile maça başlayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ