MENÜ

Emenike krizi büyüyor! Irkçılık suçlaması

Pazar günü oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertli taraftarların Emmanuel Emenike'yi kötü performansı sebebiyle protesto etmesi, Nijerya Futbol Federasyonu tarafından, 'ırkçılık ve utanç verici' olarak nitelendirildi.

Emenike krizi büyüyor! Irkçılık suçlaması

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan pazar günkü derbi maçta kaçırdığı goller sebebiyle sarı-lacivertli taraftarların protesto ettiği Emmanuel Emenike’ye Nijerya Futbol Federasyonu’ndan destek geldi.

Nijerya Futbol Federasyonu, Fenerbahçe taraftarının Emenike aleyhinde yaptığı protestoyu ’ırkçı ve utanç verici’ olarak nitelendirdi. Federasyon başkanı Amaju Pinnick imzasıyla yapılan açıklamada, "Fenerbahçe taraftarının milli futbolcumuz Emenike’ye yaptığı ırkçı ve utanç verici saldırıyı kınıyoruz. Fenerbahçe Kulübü bu protestonun kimler tarafından ve ne maksatla yapıldığını araştırmalıdır. Fenerbahçe taraftarının kendi oyuncusuna maç devam ederken verdiği tepki kabul edilemez. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile de görüşeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Ve Emenike'nin cezası belli oldu!

Son dönemde sergilediği kötü performans sebebiyle Beşiktaş maçında sarı-lacivertli taraftarların tepki gösterdiği Emmanuel Emenike, Nijerya Milli Takımı’nın 17 Mart’ta açıklanan aday kadrosunda da yer almadı. Pazar günü Emenike aleyhine gösterilen protestoları, ‘ırkçılık ve utanç verici’ diye adlandıran Nijerya Futbol Federasyonu’nun, Emenike yerine aday kadroya dahil ettiği forvet oyuncularından iki isim ise oynadığı liglerde henüz golle tanışamadı. Emmanuel Emenike’nin neden milli takım aday kadrosuna dahil edilmediği konusunda ise Nijerya Futbol Federasyonu’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Nijerya Futbol Federasyonu’nun açıklamasındaki ’ırkçı ve utanç’ verici vurgusu spor kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

(İHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ