MENÜ

Böyle lig görülmedi

TBL'de yabancı sınırının kalkması müthiş bir çekişmeyi de beraberinde getirdi. Bitime 7 hafta kala, takımlar birbirine çok yakın sıralanırken, bu hafta oynanan 8 maçın 6'sında alt sıralardakilerin üstte bulunan rakiplerini yenmesi dikkat çekti.

Böyle lig görülmedi

Türkiye Basketbol Ligi’nde 23. hafta mücadelesi tamamlanırken, Fenerbahçe Ülker liderliğini sürdürdü. Yabancı sınırlamasanın kalkmasıyla beraber ligdeki güç dengeleri birbirine çok yaklaşırken, takımlar da birer galibiyet farkla sıralanıyor. Bitime 7 hafta kala, düşme hattında, Play-Off potasında ve zirvede büyük çekişme yaşanıyor. Hiçbir takımın yeri garanti değil. Özellikle bu hafta çok sürpriz sonuçlar alındı. Oynanan 8 maçın 6'sında sıralamada altta bulunan takımlar, kendilerinden üstte bulunan rakiplerini yenmeyi başardı. 2 galibiyeti ise TED Kolej'i deviren Fenerbahçe Ülker ile, İstanbul BŞB'yi (o da uzatma sonunda) geçen Beşiktaş İntegral Forex aldı.

Uşak 18 sayıdan geldi

En ilginç sonuç Uşak'tan geldi. Muratbey Uşak, 3, periyodun sonlarına doğru 18 sayı geri düştüğü maçta şampiyonluğun en güçlü adaylarından Anadolu Efes'i 76-75 yenip kümede kalma yolunda nefes aldı. Ligin sonunda yer alan Eskişehir Basket de, geçen hafta aldığı Banvit galibiyetinin ardından bu hafta da liderlik mücadelesi veren Darüşşafaka Doğuş'u deplasmanda devirip 'pes' etmeyeceğinin mesajını verdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı yenen Galatasaray, Türk Telekom’a takıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ