MENÜ

Vural: Türk futbolu bir kaosun içine giriyor

Süper Toto Süper Lig'de 12 haftadır galibiyet hasreti çeken Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, "Gelecek adına Türk futbolu çok korkunç ve hiç iyi bir gelişim değil. Türk futbolu önümüzdeki seneler büyük bir kaosun içine giriyor" dedi.

Vural: Türk futbolu bir kaosun içine giriyor

Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, milli maç arası sonrası oynayacakları Galatasaray ve Gençlerbirliği takımlarının maçlarını kendisinin bizzat izlediğini anlatarak, "İki takımda yenilmeyecek takım değil. Türkiye’de herkesin herkesi yendiği bir lig oynanıyor. Bizim sıkıntımız takım gol atamıyor. Bunu çözmek adına antrenmanla çözülecek bir şey olduğu kadar biraz oyuncuların daha konsantre ve dikkatli olarak isabetli olmaları lazım. Bu talihsiz gidiş bir yerde dönmesi lazım. 12 tane maç benim antrenörlük hayatım da ve Karabükspor’un geçmişinde dahi bu kadar kayıp olmamıştır" dedi.

'Taraftar da terk etmesin'


"Puan cetveli diyor ki, 18 puanla buradan çıkılır mı?" diye soran Vural, "Üzerimizdeki rakiplerin de kritik maçları var. Üstteki rakiplerle içeride ve dışarıda biz de oynayacağız. Dolayısıyla bunlara karşı alacağımız sonuçlar çok önemli. Bunu kaybetmek diye bir gafletin içinde hiçbirimiz olamayız. Duygu olarak da, uçurumun kenarındayız, burada hoş görüyle mi baksam, destek mi versem diye taraftar bile ikilem yaşıyor. Taraftardan ricam, sonuna kadar destek verin. Bunu erken siz terk etmeyin. Biz terk etmiyoruz, sizde terk etmeyin. Hiç kimse bu durumda olmak isteriz. Buradan nasıl çıkarız, aslında bana göre büyük bir çevirme şansımız var. Yeter ki maç kazanalım. Bunun için, futbolcuya destek moral, umut aşılamak lazım. Neticede onlar sahaya çıkıp oynuyor. Hepimizin gayreti bu doğrultuda olursa, bu berbat durumun içerisinden çıkma olası olur diye düşünüyorum. İnşallah bu söylediklerim ciddiye alınır. Biz kendi içimizde böyle bir şeyde bırakmışlık olmaz. Hele ben kesinlikle bırakmam, bitene kadar ufacık da şansım olsa devam ederim. Yönetim, çalışanlar ve futbolcularımız bu işi başarmak için uğraşı vermek zorundayız" ifadelerini kullandı.

'Bunu Rize'de başardık'

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, geriye kalan 9 maçtan 7 tane kazanmaları gereken maç olduğuna da işaret ederek, "Ben kendi pratiğimi düşünüyorum, 2003 yılında Rizespor’da çalışırken, 11 maçtan 9’unu kazanarak ligde kaldık. Bu maçların içinde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçları da vardı. Bir mucizeyi başararak ligde kaldık. Tam tersi Antalya’da ise 27. haftada 37 puanımız vardı. Son 7 maçta 2 puan aldık ve ligden düştük. Çok çarpıcı iki tane örnek verdim" şeklinde konuştu.

'Gelişim adına bir çalışma yok'

Bir gazetecinin gelecek yıldan itibaren 14 yabancı oyuncunun yer alması yönünde iletilen bir soruya ise Vural, "Türk yabancı oyuncu ayrımını şiddetle yaparsanız, ödemeden, takım kadrosuna kadar farklı bir boyuta getirirsek bu futbolun bitişi anlamına gelir. Hiçbir takımı idare edemezsiniz. Önümüzdeki sezondan sonra bu ligde çok fazla sayıda yabancı oyuncu gelecek. Bu lig Türkiye ligi mi, Türk oyuncu ve Türk antrenörün çoğunlukta olması gereken bir lig mi, yoksa azınlıkta mı kalacak? 14 tane yabancısının olduğu yerde 14 farklı dil konuşulmak zorunda olursa bu kadar tercüman mı var. Gelecek adına Türk futbolu çok korkunç ve hiç iyi bir gelişim değil. Biz Avrupa ile kendimizi kıyaslayamayız. Avrupa’da her antrenörün kendi dilinin yanında İngilizcesi de var. Türk futbolu önümüzdeki seneler büyük bir kaosun içine giriyor. Futbol kulüplerinin tek amacı var para, para. Kulüpler Birliği de aynı, hiç futbol gelişimi adına bir çalışmalarını duymadık. Alt yapılara önem verilmiyor. Hep para, para, para" cevabını verdi.

IHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ