MENÜ

Antalya'da yeni tesisler ihaleye çıkıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin futbol takımı Antalyaspor'un standartlarını değiştirecek tesislerin yapımı için 28 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor. Döşemealtı'nda inşa edilecek Büyükşehir Antalyaspor Tesisleri'nin, 2016 yılı Eylül ayında tamamlanması öngörülüyor.

Antalya'da yeni tesisler ihaleye çıkıyor

PTT 1. Lig’de şampiyonluk hedefine kentin taşıt trafiğinin en yoğun olduğu Dumlupınar ve Sakıp Sabancı Bulvarları'nın kesişiminde 1 adet standart futbol sahası ve yanında bir de çalışma sahası olarak küçük bir saha yer alan Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptıkları antrenmanlarla hazırlanan Antalyaspor’un standartlarını değiştirecek yeni tesislerin ihale tarihi belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 28 Nisan Salı günü saat 10.30’da gerçekleştireceği ihaleyle Döşemealtı’nda kentin takımının Avrupa ölçeğinde tesislere sahip olmasına sağlayacak Büyükşehir Antalyaspor Tesisleri sürecini başlatacak. İhale şartnamesine göre sözleşmenin imzalanması ve yer tesliminin ardından 450 gün içinde tesislerin tamamlanması öngörülüyor. Gelecek yıl Eylül ayında faaliyete geçmesi beklenen tesisler, Döşemealtı’nda 134 bin metrekare alana inşa edilecek. 18 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak tesisler mimari anlamda sürdürülebilir bir yaşam alanı olarak tasarlanırken, aynı zamanda kentin spordaki en büyük altyapı yatırımı olacak.

Tesislerde yok yok

Tesisler yönetim, konferans, toplantı, konaklama, SPA, restoran gibi tüm idari ve sosyal alanları bünyesinde barındıracak. Tesisler A takımı kamp binası, genç takım ve amatör şubeler kamp ve eğitim binası, 4 çim zemin aydınlatmalı saha, 1000 kişi kapasiteli tribün, 2 küçük antrenman sahası, tenis kortu, halı saha, çok amaçlı spor salonu, Antalyaspor futbol okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezi, fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzuyla kompleks niteliğinde olacak. Bununla birlikte idari bina içinde Kırmızı-Beyazlılar'a gönül verenlerin buluşabileceği Antalyaspor Müzesi, Antalyaspor Store ve restoranlar yer alacak.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ