MENÜ

Türk asıllı karateciden "milli" itiraf

50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda Almanya'ya bronz madalya kazandıran Türk asıllı sporcu Duygu Buğur, kendini Alman gibi hissetmediğini belirterek, "Türk Milli Takımı adına mücadele etseydim daha farklı duygular hissedebilirdim" dedi.

Türk asıllı karateciden "milli" itiraf

Türkiye’nin evsahipliğinde İstanbul’daki Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda, milli sporcu Serap Özçelik’in de mücadele ettiği kadınlar kumite 50 kiloda bronz madalya kazanan Buğur, şampiyonanın ardından duygularını AA muhabirine anlattı.

İstanbul’daki turnuvada madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Buğur, "Avrupa Şampiyonası’nda hedefim kürsüye çıkmaktı. Final olmasa da benim için üçüncülüğü almak çok önemliydi. Serap Özçelik’in de üçüncü olmasına çok sevindim. Yine kürsüde yer aldık. Çok güzel bir duygu" diye konuştu.

"Kendim için mücadele ediyorum"

Karatede Türkiye adına mücadele eden iyi sporcuların bulunduğunu anlatan Buğur, "Kendimi Alman gibi hissetmiyorum. Türk Milli Takımı adına mücadele etseydim daha farklı duygular hissedebilirdim. Almanya için değil, kendim için mücadele ediyorum. Türk Milli Takımı’nda olsaydım güzel olabilirdi ama kısmet değilmiş. Olmadı. Burada olsaydım milli takıma girmek belki de zor olabilirdi" ifadelerini kullandı.


Ömer Toprak, Milli Takım'a gelmiyor


Buğur, haziran ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları’na hazırlanacağını anlattı. Buğur, "Orada finalde mücadele etmek ve birinci olmak isterim, ancak final olmazsa kürsüye çıkmak da çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Geçen yıl Almanya’nın Bremen kentinde gerçekleştirilen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda 50 kilo finalinde Serap Özçelik’e yenilerek dünya ikinciliğinde kaldığını hatırlatan Buğur, bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade etti.
Bir sonraki dünya şampiyonasında finalde yine Serap Özçelik ile karşı karşıya gelebilme ihtimali üzerine Buğur, finalde iki Türk sporcunun mücadele etmesinin güzel olacağını söyledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ