MENÜ

Premier Lig'de devrim gibi yabancı kuralı

İngiltere futbol federasyonu başkanı Greg Dyke, Premier Lig'in yabancı kuralında değişiklik yapılacağını açıkladı.

Premier Lig'de devrim gibi yabancı kuralı

İngiltere Premier Lig'inde şu anda uygulanan kurala göre, kendi milli takımlarının son iki sene içerisinde oynadığı maçların % 75'inde oynamaları veya kadroda bulunmaları mecbutiyeti vardı.

Yeni düzenlemede ise, Arjantin ve Brezilyalı futbolcular için kolaylık sağlanacak ve milli takımlarında oynama maddesi kaldırılacak.

Liverpool'a transfer olan Philippe Coutinho ve Arsenal'e transfer olan Gabriel Paulista gibi futbolculara çalışma müsaadesi için kolaylık getirilecek.

Dyke yaptığı açıklamada haftada 60 bin Pound kazanan ve 10 Milyon Pound bonservis bedeliyle transfer edilecek oyuncularda milli olma kuralı aranmayacak.

Bu kural üst düzey ülkelerde oynayan oyuncuların Premier Lig'de oynamalarını kolaylaştırmak ve İtalya, İspanya ligleri yerine Premier Lig'de oynamalarını sağlamak amacıyla yapılacak.

Arsenal, Brezilya milli takımında hiç oynamayan Gabriel için oturma ve çalışma müsaadesini 'Özel yetenek' maddesiyle alırken Liverpool kulübü Philippe Coutinho için oturma ve çalışma müsaadesi alırken çok zorlanmıştı.

Edip Adanır - Londra


Ömer Toprak, Milli Takım'a gelmiyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ