MENÜ

Sivasspor 4-1 Bursaspor

Sezonun flaş takımı Bursa, Sivas'ta duvara tosladı. Yiğidolar, lig tarihinde ilk kez bir mücadelenin ilk yarısını 4-0 önde kapadı. Batuhan (2), Aatif ve Burhan'la 4 maç sonra kazanan Kırmızı-Beyazlılar, ateş hattıyla farkı 7'ye çıkardı.

Sivasspor 4-1 Bursaspor

Eksik olsa da hep aynı felsefeyi yansıtabildiği için, ‘Süper Lig’in en kompakt takımlarından biri’ unvanı yakıştı Bursa’ya düne kadar. Ama Bakambu ve Belluschi’nin yokluğu dengeyi tamamen bozunca Yiğidolar farklı kazandı: 4-1. Sergen Yalçın’ın tedbiri nedeniyle tribünde oluşu, Erciyes’in kaybettiği haftada ateş hattıyla farkı 7’ye çıkarma arzusu ve 4 maçlık 3 puan hasreti ev sahibini tetikledi. 3. dakikada Utaka’nın asisti, Batuhan’ın doğru yere koşusu ve vuruşuyla başladı heyecan fırtınası: 1-0.

Burhan’dan trivela

Golü Sivas attı, ama oyuna iyi başlayan Timsah’tı. Öyle baskılıydılar ki; 8’de Fernandao, 17’de Holmen ve 24’te Ozan Tufan’ın yakaladıklarının gol olmaması şaşkınlık sebebi. Evinde kapanmasına alışmadığımız Sivas’ın bir bildiği varmış, sonradan anladık. Çünkü 25’ten sonra öyle hızlı kontralar izledik ki, 33’te Aatif’in asistinde Burhan’ın ‘yumuşak trivelası’ maçı kopardı: 2-0. Bursa’da, Fernandao günündeydi, ama onu beslemesi gereken Volkan ayağına gelen her topu ezdi.

Aatif ipe dizdi

35’te yine bir hızlı hücum. Bu kez Aatif’ti defansı ipe dizen. Klasına yakışır bir gol izledik, Adem’in mükemmel pasıyla. Tam, “Cicinho, neresinde bu şölenin?” diye düşünürken bindirdi sağdan Brezilyalı ve Batuhan’a yaptığı ortayla 38’de tabela 4-0 oldu. Fernandao’nun 54’te Volkan’a yaptığı asist, golden daha güzeldi kuşkusuz: 4-1. Uzatmada Şener ve Şamil’in gereksiz atılması ise mağlubiyetten daha kötü bence.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ