MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde hesaplaşma vakti

Geçen sezon Devler Ligi kupasını ezeli rakibi Real Madrid'e kaptıran Arda Turan'lı Atletico Madrid, bu defa kozunu çeyrek finalde paylaşacak. Fransız devi PSG ise, 2 sezon önce aynı turda elendiği Barcelona karşısında hesap kapatmaya çalışacak.

Şampiyonlar Ligi'nde hesaplaşma vakti

Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu nefes kesen maçlara sahne oldu ve birbirinden güçlü takımlar adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. İsviçre’nin Nyon kentinde düzenlenen ve 5 ülkeden 8 takımın yer aldığı kura çekiminde, geçen sezonun şampiyonu Real Madrid ile finalisti Atletico Madrid eşleşti.

Sezonun 7. Madrid derbisi

Geçtiğimiz sezon Arda Turan’ın, sakatlığı sebebiyle forma giyemediği maçta Real Madrid’e 4-1 mağlup olan ve kupayı kaptıran Atletico, bu defa rakibiyle kozlarını çeyrek finalde paylaşacak. Dev eşleşme ile birlikte futbolseverler, 7. kez Madrid derbisini izleme şansı bulacak. Atletico, bu sezon rakibiyle karşılaştığı 6 maçtan 4 galibiyet ve 2 beraberlik çıkararak üstünlüğünü ispat etmeyi başardı. Sezonun ilk maçında Real ağlarına gol bırakma başarısı gösteren temsilcimiz Arda Turan, yine dev eşleşmede Atletico’nun en önemli kozu olacak. Real Madrid ise 8 maçta 8 gol kaydeden ve Messi ile krallık yarışında zirveyi paylaşan Cristiano Ronaldo’ya güveniyor.

PSG de rövanş peşinde

Çeyrek finalin dikkat çeken eşleşmelerinden biri de 2 sezon önce aynı turda karşılaşan PSG ile Barcelona arasında oldu. O sezon Barça’ya elenen Fransız temsilcisi, bu defa rakibini devirerek adını yarı finale yazdırmaya çalışacak. Son sekizdeki tek Alman Bayern Münih, Portekiz’in Porto takımıyla eşleşirken, İtalyan devi Juventus, Monaco’ya rakip oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ