MENÜ

Kayseri Erciyesspor 0-3 Çaykur Rizespor

Erciyesspor'un bedava bilet, sucuk ekmek promosyonu da kötü gidişi durdurmaya yetmedi. Hikmet Karaman'ın Çaykur Rizesi, Kayseri ekibini 3-0'la ezdi geçti, tehlikeden kurtuldu. 20 puanda kalan Erciyes işini iyice zora soktu.

Kayseri Erciyesspor 0-3 Çaykur Rizespor

Hikmet Karaman’la birlikte tehlikeli bölgeden kurtulma yolunda büyük mesafe kateden Rizespor, 5-1’lik Beşiktaş yenilgisi ile lige geçen hafta havlu atan Erciyesspor’u Kayseri’de 3-0 yenip, yükselişini sürdürdü. Mehmet Özdilek gibi bu tür ağır baskılara dayanıklı bir teknik adam ile umutlarını söndüren Erciyes’in yetersiz kadro yapısı Kadir Has’ta tel tel döküldü. Rizespor’da Kweuke’nin tek başına varlığı bile iki takım arasında kalite olarak uçurumlar yaratırken, bir de buna Caner’in takımını 27. dakikadan itibaren 10 kişi bırakması da eklenince, yenilgi kaçınılmaz oldu. 20’de Orhan sağ kanatta buluştuğu topu çizgiye inip ortaladı. Bomboş yükselen Kweuke, kafayı yapıştırdı: 0-1.

Ne yaptın Caner!

27’de Caner’in, Kweuke’yi durdurma çabası penaltıyla sonuçlandı. 7’de sarı kartı bulunan Caner, bu hareket sonrası 2. sarıdan kırmızı gördü. Çaykur Rize’de ise penaltı kararı sonrası ‘atışı kimin yapacağı’ tartışmasına kenar yönetimi el koydu, takımın penaltıcısı Obraniak düzgün bir vuruşla takımını iki farka taşıdı: 0-2. 10 kişi kaldıktan sonra tüm riskleri alan rakibi karşısında oyun disiplinini elden bırakmayan konuk ekip, ikinci yarıda da rakip kalede kontrataklarla tehlikeleri yarattı.

Sercan tavana astı!

62’de Vleminckx’in altıpastan kaleye gönderdiği sert kafa vuruşunu, Serkan başarı ile çeldi. 68’de bu kez Gökhan, Kıvanç’ın 2 metreden vuruşunu çizgi üzerinde çelip, farkın açılmasını önledi. 80’de Sercan, Gökhan’ın ilk hamlede çeldiği topu tekrar önünde buldu, bu kez tavana şutladı: 0-3.

90+ Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ