MENÜ

Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi ortaklık

İki kulüp amatör sporlarda, özellikle müessese takımlarına karşı eşit mücadele için devletten vergi kolaylığı talep edecek. Gerekirse amatörlere yatırımın kesilmesi için de el sıkışıldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi ortaklık

Türk sporunun hemen her dalında rekabet halinde olan Fenerbahçe ile Galatasaray, amatör sporlarda rekabet eşitliği için ortak hareket etmek konusunda anlaştı. İki kulübün yöneticilerinin de en çok şikayet ettikleri konu olan amatör sporlarda özellikle müessese takımlarının yararlandığı vergi indirimi de anlaşmanın temelini oluşturuyor.

Sabah'ın haberine göre; UEFA'nın FFP kuralları gereği artık futboldan kazandıkları parayı bu şubelere aktaramayan ve finans kaynağı bulmakta da zorlanan Fenerbahçe ile Galatasaray, aynı vergi indiriminin kendilerine de yansıtılmasını istiyor.

YILDIRIM, ANKARA'YA GİDECEK

Önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Ankara'ya giderek konu ile ilgili yetkililerle masaya oturacağı da belirtildi. Bu isteklerinin karşılanmaması halinde iki kulübün de amatör spor dallarında yatırımı keserek sadece temsil amaçlı mücadele etme yönünde karar aldığı da belirtildi. Erkek basketbol takımlarında ise şimdilik yatırımın kesilmesi söz konusu değil. Beşiktaş ise bu anlaşmaya katılmadı.


Hakem yanlış oyuncuyu attı!


AVRUPA'YA TAŞAN TARİHİ REKABET TARİH OLABİLİR!

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın rekabeti geçen yıl kadın basketbol branşında Avrupa'ya sirayet etmiş, Kadınlar Avrupa Ligi finalinde kozlarını paylaşan iki ezeli rakipten Galatasaray, Türkiye'ye ilk Avrupa Ligi şampiyonluğunu yaşatmıştı.

İki ezeli rakibin yolu bu sezon ise çeyrek finalde keşişmiş ve seriyi 2-1 kazanan Fenerbahçe, Final Four'a adını yazdırmıştı. Tarihi rekabet, şimdi tarih olma tehlikesi yaşıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ