MENÜ

PTT 1. Lig'de yabancı sayısı belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) PTT 1. Lig'de futbolcu uygunluğunu karara bağladı. Buna göre kulüpler istedikleri sayıda futbolcuyla sözleşme imzalayacak. A Takım'larını en fazla 25 futbolcudan oluşturabilecek takımların 21 yaş altı kategorisindeki futbolcular, A Takım listesine yazılmaksızın maçlarda görev yapabilecek.

PTT 1. Lig'de yabancı sayısı belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) internet sitesinde yaptığı açıklamada kararların detaylarını yayımladı. Gelecek sezonun (2015-16) birinci transfer ve tescil döneminden itibaren uygulanmaya başlanacak kararlar, 4 sezon geçerli olacak. İstedikleri sayıda profesyonel futbolcuyla sözleşme imzalayacak PTT 1.Lig kulüpleri, A takım listelerinde en fazla 25 futbolcuya yer verebilecek. A takım listesinde, en az 15 futbolcunun Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğuna sahip olması zorunlu tutulurken, 2015-16 sezonu birinci transfer ve tescil döneminin başlangıcından önce başka ülke A milli takımını tercih eden futbolcular açısından Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu şartı aranmayacak. Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımı’nın en az bir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilecek.

5 yabancı ilk 11'de

En az birisi Türkiye A Milli Takımı’nda oynamaya uygun olmak üzere en fazla 3 kaleciye A takım listesinde yer verilecek. Kulüpler, 18 kişilik maç kadrosunda, A Milli Takım’da oynamaya uygun en az 13 futbolcuyu bulundurmak zorunda. Bu 13 futbolcudan birisinin de kaleci olma zorunluluğu getirilirken, takımlar yerli kaleciyi kadroya almaması durumunda sahaya 17 kişilik kadroyla çıkacak. Takımların müsabaka kadrolarında yer alabilecek 5 yabancı futbolcu da ilk 11’de sahaya çıkabilecek. 21 yaş altı kategorisindeki Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan futbolcular, A takım listesine yazılmaksızın maçlarda görev yapabilecek. 2015-2016 sezonu birinci transfer ve tescil döneminin başlangıcından itibaren Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmayan futbolcu transfer eden kulüplerden, Yerli Futbolcu Teşvik Fonu’nda toplanmak üzere ücret alınacak.

Alınacak ücretler şöyle:
TYYF Sayısı Ödenecek Fon Payı

1. 20.000 lira
2. 40.000 lira
3. 60.000 lira
4. 150.000 lira
5. 300.000 lira
6. ve üzeri 5 oyuncuya ödenen paya ilaveten her bir oyuncu için 200.000 lira.

Geçici transferlerde fon payının, futbolcuyu geçici olarak tescil ettiren kulüp tarafından ödeneceği, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmayan kalecilerin iki futbolcuymuş gibi sayılacağı belirtildi. Tahsil edilen fonların yüzde 90’ı PTT 1. Lig geri ödeme, yüzde 5’i millilik geri ödeme, yüzde 5’i de gençlik gelişim programları payı olarak paylaştırılacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ