MENÜ

TFF ne için var?

Gazetemiz yazarlarından Nilay Yılmaz'ın kaleminden...

TFF ne için var?

Bu sezon teknik direktör değiştirme rekoru kıran Orduspor’a ekonomik sıkıntılar nedeniyle devre arasında transfer yasağı konuldu. Alacakları ödenmediği için 26 futbolcusu da kulübü terk eden Karadeniz ekibi tam anlamıyla krizin içine girdi. Futbolcusuz kalan kulüpte dönemin teknik direktörü Ziya Doğan, U-17 ve U-19 takımlarından A takıma takviye yaptı. Çoğu lise ve üniversite öğrencisi olan oyuncular okuldan izin alarak antrenmana çıktı. Taraftarların “PAF takım” dediği çoğu lise öğrencisi tamamı Ordulu U-17 ve U-19 takımından takviye edilen gençler, şimdi ligde kalma mücadelesi veriyor.

Amatör ligden gelen ve bir anda 5 kategori birden yükselerek 1. Lig’de boy gösteren gençlerin performansı, forma aşkı ve mücadele hırsları benim gibi futbol dilencilerinin ilgisini çekmiş durumda ve gönlümüzde ayrı yer edindiler. Biz seviyoruz diye, bu takıma federasyonun destek olmasını istemiyoruz elbet. Ancak köstek olmaları da gerekmiyor. Geçtiğimiz pazar günü Orduspor’da 14 liseli futbolcu YGS’ye girdi. Orduspor, futbolcularının YGS’ye girecek olmasından dolayı Osmanlıspor maçının pazartesiye ertelenmesi için TFF’ye başvurdu, ancak sadece 1,5 saat erteleme alabildi.

Federasyonun talimatına göre; futbolcuların maç saatinden 1,5 saat önce stadyumda olması gerektiği için, farklı il ve ilçelerde sınava girenler saat 15.00’teki maça yetişemeyeceklerinden kadrodan çıkarıldı. Ordudaki futbolcular ise 13.00’te biten sınavdan sonra koşarak maça yetişti ve 61 dakika direndikleri Osmanlıspor karşısında 2-0 mağlup oldu.

Kurumsal acziyet

TFF’nin görevi işleyişi kolaylaştırmak olmalıyken yaptıklarının bir izahı yok. Ki bir üst lig takımının yaşadığı problemi umursamayan/algılayamayan bir yönetim, daha alt liglerde kim bilir ne tür icraatlara imza atıyordur? Sürekli Avrupa, özellikle de Almanya’da futbolun gelişimini örnek almaktan bahsediyoruz. TFF ve teknik heyetleri sürekli bu konuda ‘devrim’ kararları açıklıyor. Ancak Orduspor’a uygulanan tutum bile, TFF’nin ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesi. Çünkü Avrupa’daki altyapılarda futbolun, okul eğitiminin önüne geçmesine izin verilmiyor. Kulüplere okul eğitiminin aksamaması için yaptırımlar uygulanıyor. Hatta genç milli kamplarda okul hocaları da yer alıyor, futbolcular okul eğitimlerine de devam edebilsin diye. Bizim TFF ise, maçı ertelemeyerek “Osmanlıspor maçından önemli mi, girmeyiversinler YGS’ye” diyor resmen Orduspor’a. Demirören, TFF’yi çok iyi yönettiğini düşünüyormuş. Oysa görünen o ki, “Şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim” diyen Maarif Nazırı Emrullah Efendi gibi, ancak takımlar olmasa güzel yönetir federasyonu...

Haberin Devamı
YORUM YAZ