MENÜ

Dualarla çeyrek finale

Devler Ligi'ndeki Türk gecesinden zaferle ayrılan oyuncu Arda Turan oldu. 120 dakika sahada kalan, penaltılardaki heyecanıyla İspanyollar'ın gönlünü fetheden oyuncu hakkında Marca, 'Duaları kabul oldu', AS ise 'Arda sihir yeteneğini konuşturdu' yorumunda bulundu.

Dualarla çeyrek finale

O Atletico Madrid’in her şeyi. Özellikle son 2 sezondur hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde harikalar yaratan milli yıldızımız Arda Turan, yine İspanya’yı kendisine hayran bırakmayı başardı. Devler Ligi 2. Turu’nda ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Alman devi Leverkusen’i Vicente Calderon’da konuk eden Atletico Madrid, penaltılara giden maçta rakibini saf dışı bıraktı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 120 dakika sahada kalan ve takımının bütün ataklarında başrol üstlenen yıldız oyuncu, 18 kezle sahanın en çok ikili mücadele kazanan futbolcusu oldu. Raul Garcia ile beraber fazla şut çeken iki isimden biri olan Arda, aynı zamanda yüzde 80’lik oranla sahanın en başarılı pas yüzdesine sahip futbolcusu da oldu.

Maçın adamı seçildi

Karşılaşmada, Koke’den (107) sonra en çok topla buluşan (94) ikinci futbolcu olan Türk yıldız, gösterdiği bu büyüleyici performansın ardından maçın adamı seçildi.

Dua fotoğrafı manşetlerde

Karşılaşmanın penaltılara kalması sonucu Arda Turan’ın sırtını kaleye dönerek sürekli dua etme anı İspanyol medyası tarafından en fazla kullanılan fotoğrafı oldu. Ülkenin önde gelen spor ve ulusal gazeteleri bu kareyi futbolseverlerle paylaşarak karşılaşmanın ortaya çıkardığı aşırı heyecana ve gerginliğe dikkat çekti.

Sahayı sedyeyle terketti

Saha ortasında diz çöküp dakikalarca dua eden Arda’nın takımının çeyrek finale yükseldiği karşılaşma sonrası aşırı heyecandan dolayı başının döndüğü ve sedyeyle sahayı terk ettiği öğrenildi. Atletico’nun penaltılar sonucu Leverkusen’i elemesinin ardından “Arda’nın duaları kabul oldu” şeklinde yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ