MENÜ

Kayserispor 1-1 Medicana Sivasspor

Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında PTT 1. Lig'in lideri Kayseri, Yiğidolar'a geçit vermedi. Perdeyi 20'de Batuhan açtı, Çağlar'ın füzesiyle mücadele 1-1 sonuçlandı. Yarı final bileti 7 Nisan'da Sivas'ta oynanacak rövanşa kaldı.

Kayserispor 1-1 Medicana Sivasspor

Çeyrek finalde, Sivas’ın karşısında bir PTT 1. Lig takımı vardı; Kayserispor... İlk 11’ini değil kulübesini sayalım ev sahibinin. Murat Akın, Ömer Bayram, Alper Uludağ, Bobo, Biseswar ve Cem Can. En basitinden Balıkesir’de olsa bu oyuncular takımı kurtarır. Lige göre çok farklı bir formasyonla Sivasspor’u ağırlayan Sarı-Kırmızılılar’ın, kalite olarak rakibinden fazlası var eksiği yoktu yani.

Yiğido, Bursa’ya saklandı

Burhan, Ziya, Adem, Aatif ve Utaka’yı dinlendiren Yiğidolar da rotasyonluydu. Kupadan Avrupa vizesi alıp gelecek sezona anlam kazandırmak iki tarafın ortak amacı olunca sert, poziyonu bol bir maç oldu. Kayseri daha iyi, daha diriydi. Ayağa oynadılar, presi hiç bırakmadan alan daralttılar, hızlı çıktılar. Son toplarda biraz becerikli olsalar eksik Sivas’a karşı avantaj kaçınılmazdı. 20’de İbrahim Akın’ın ortasını stoper Berkay ‘es’ geçince direkten dönen topu Batuhan gol yaptı: 0-1. 47’de Kadir ikinci sarıdan atıldı. 48’de Çağlar’ın füzesi harikaydı: 1-1.

Sergen Yalçın’a kırmızı!

59’da Serkan’ın kafası, Ertuğrul’un kurtarışı güzeldi. 87’de yine Serkan getirdi, ama Ertuğrul günündeydi. İkinci yarıda aslar girdi, tempo yükseldi. Tribüne gönderilen Sergen Yalçın’a hak vermemek elde değil. Müthiş maçın en formsuz ismi yöneteniydi zira... Aydın Karabulut’a da bir parantez açmalı. Bu haliyle Süper Lig fazla ona. 7 Nisan’da Sivas’taki rövanş gerçekten güzel olacak. Çeyrek finale iki takım da yakışır.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ