MENÜ

Borussia Dortmund 0-3 Juventus

İtalyan devi Juventus, Devler Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı. Torino'daki ilk maçı 2-1 kazanan Çizme ekibi, Borussia Dortmund'a rövanşta da şans tanımadı ve Alman rakibini 3-0 mağlup etti.

Borussia Dortmund 0-3 Juventus

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Juventus, deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi.

İlk müsabakayı evinde 2-1 galip noktalayan Siyah-Beyazlılar, Jürgen Klopp önderliğindeki Alman rakibine adeta top göstermediği mücadeleyi 3-0 kazandı, tur biletini cebine koydu.

Signal Iduna Park'ın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Çizme temsilcisi, henüz 3. dakikada Carlos Tevez'in filelere gönderdiği golle öne geçti: 0-1. Takımlar soyunma odasına bu skorla giderken, ikinci devrede de Juve fırtınası esti. Dakika 70'te İspanyol forvet Alvaro Morata farkı ikiye çıkardı: 0-2. Arjantinli yıldız Tevez, 79'da bir kez daha sahneye çıktı, geceyi noktaladı: 0-3.

Böylece Devler Ligi'nde çeyrek finale adını yazdıran Max Allegri komutasındaki Juventus, tarihinde bu başarıyı dokuzuncu defa gerçekleştirdi. Bu alanda İtalyan takımları içinde zirvede bulunan Torino temsilcisi, 2012-13 sezonundan sonra ilk kez son 8 ekip arasına kalma başarısı gösterdi.

MAÇ İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ