MENÜ

Trabzonspor'dan büyük operasyon

Teknik direktör Ersun Yanal, gelecek sezonun şampiyonluk adayı olacak kadrosunu şekillendirmeye başladı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu düğmeye bastı. Yerli transferinin kısa sürede bitirilmesini isteyen Yanal, Adem Büyük ve Şener'e talip oldu.

Trabzonspor'dan büyük operasyon

Trabzonspor Yönetimi, önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmak için çalışmalarına hız verdi. Ligde ve Avrupa’da başarıya ulaşamayan Karadeniz temsilcisinde, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yine kesenin ağzını açtı. Hem sezon başı hem de devre arasında yaptığı transferlerle ligin flaş takımı olan Bordo-Mavililer’de teknik direktör Ersun Yanal listesini büyük oranda hazırladı. Yabancı sınırının kalkacak olmasının ardından rotasını Avrupa’ya çeviren deneyimli hoca, Süper Lig’den sadece 2 ismi kadrosunda görmek istiyor: Adem Büyük ve Şener Özbayraklı.

Şota engel olmuştu

Devre arasında da Bordo-Mavililer’in gündemine giren Adem Büyük’e dönemin Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze tarafından gidiş vizesi verilmemişti. Kasımpaşalı idarecilerle bonservis ücretinde bile el sıkışan Bordo-Mavili kurmaylar, Gürcü hocanın ısrarlı tavırları nedeniyle transferi rafa kaldırmıştı. Şota’nın istifa etmesinin ardından pazarlıkların tekrar başlaması bekleniyor. 27 yaşındaki forvet oyuncusunun da Avrupa’da oynamak istemesi Trabzon’un elini güçlendiriyor.

Şener’in değeri düşecek

Ersun hoca bir de sağ beke takviye istiyor. Jose Bosingwa’nın takım içinde alternatifi çok sınırlı. Portekizli yıldızın yokluğunda zorunlu tercih olarak ön libero çıkışlı Salih Dursun’u buraya çekmek zorunda kalan başarılı hoca, Şener konusunda yönetime baskı yapıyor. Bursaspor ile 2016 yılında sözleşmesi sona erecek olan 24 yaşındaki futbolcunun, bonservis bedeli 4 milyon Euro dolaylarında. Fakat yabancı sınırının kalkacak olmasının ardından Şener’in de ligdeki her yerli futbolcu gibi değerinin düşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ