MENÜ

Yılmaz Vural: Başaramazsak başımız belada

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural: Başaramazsak başımız belada

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, telafisi mümkün olmayan maçlara çıktıklarını belirterek, "Kazanmamız gereken 7 maç var. Çok zor maçlar olacak. Elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Yılmaz Vural, Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, takımın başında 3 maça çıktığını ve bu 3 karşılaşmanın istatistiklerine bakıldığında kendilerinin üstün olduğunun açıkça görüldüğünü, ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Trabzonspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor maçlarının analizlerini okuyan Vural, "Sonuç neden böyle oluyor masaya yatırıyoruz. İstatistiklere bakıldığında biz çok üstünüz. Akhisar Belediyespor rüyasında görse bizi 5-1 yendiğini inanmazdı. Maç başında yaşanan olumsuzluklar oyuncuların konsantre olmasını engelledi. Bireysel hatalardan goller yedik. Oyuncularıma ’son maçmış gibi oynayın’ dedim ama final maçı gibi oyun sergileyemedik" diye konuştu.

"İsteğim, sabırlı olalım"

Sahalarındaki Torku Konyaspor maçında alışılmış kadrodan 6 futbolcuyu değiştireceğini aktaran Vural, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık telafisiz maçlara çıkıyoruz. Kazanmamız gereken 7 maç var. Çok zor maçlar olacak. Elimizden geleni yapıyoruz. Futbolcularımıza güveniyoruz. Biraz sabır lazım. Kulüp başkanı ve asbaşkan, Akhisar Belediyespor maçından sonra çok üzüldü. Asbaşkan elini kırmış sinirle. Onların üzüntüsü beni daha çok üzüyor. Kendi camiamızdan isteğim, sabırlı olalım. Taraftarımızın sabırlı olması bizi morallendiriyor."

Torku Konyaspor maçı

Torku Konyaspor’un en çok gol atan 2 futbolcusunun kendileriyle yapacakları maçta forma giyemeyeceğini belirten Yılmaz Vural, "Küçük de olsa bizim için avantaj" diye konuştu. "Taraftarımız bu maçı kazanacak atmosferi oluşturacaktır" diyen teknik direktör Vural, "90 dakika sabır lazım. Maçın sonuna kadar destek lazım. Bu maç olmazsa olmazımız. Kazanmak zorundayız. Torku Konyaspor ile aramızda 10 puan var. Kazanırsak 7’ye inecek. Kaybedersek 13 olacak ki yetişmemiz çok zor olur. Başaramazsak, başımız belada" ifadelerini kullandı.

"Bu takım düşsün diye gelmedik"

Bir soru üzerine Vural, Kardemir Karabükspor ile sezon sonuna kadar anlaştığını, takım küme de düşse son maça kadar mücadele edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu takım düşsün diye gelmedik. Bana verilen malzeme burada. Bu malzemeyle iş yapmaya gayret ediyorum. Başarılı olmaya çalışıyoruz. Bizim takımda bireysel becerisiyle oyun çevirecek futbolcu yok. Takım oyunu oynuyoruz. Bunu sağladık. Kimse başarısız olmak istemez. Biz de istemiyoruz. Elimizdekilerle en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

Akhisar Belediyespor maçındaki farklı yenilgi sonrasında oyunculara bir ceza verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine ise Vural, "Cezanın zamanı mı? Ceza verelim de takımı yıkalım mı? Neticede bu çocuklar takımı ligde tutacak. ’İnsanın eşi vezir de yapar, rezil de yapar’ diye bir laf vardır. Oyuncu da insanı vezir de yapar, rezil de yapar. Üç maç kazansak Yılmaz Vural tanrı olurdu. Kaybedince Yılmaz Vural formda değil olur" şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ