MENÜ

Eskişehirspor 2-0 Mersin İdman Yurdu

Eskişehirspor, taraftarını evinde coşturdu. Kırmızı-Siyahlılar, zafere Sezer ve Ömer'in golleriyle koştu, 27 puanla tehlikeli bölgeden bir adım daha uzaklaştı. Sezonun flaş takımı Mersin'e ise bir haller oldu! Güney ekibi üst üste 3. kez yenildi.

Eskişehirspor 2-0 Mersin İdman Yurdu

Sürpriz sayılabilecek bir şekilde Süper Lig’e yükselen, ‘Papaz’ olarak tabir edilen yaşlıları toplayan, 16 oyuncu alan, devre arasında ise transfer yasağı nedeniyle takviye yapamayan, bırak eski oyuncuları mevcut kadronun bile parasını ödemekte zorlanan, stat sorunu yaşayan, tesisleri standartların çok altında olan bir takım Mersin İdmanyurdu...

Kabul etmek gerekir ki, ligde kalması mucize sayılabilecek takımla destan niteliğinde sonuçlara imza attı Rıza hoca. Topladıkları 32 puan kesinlikle azımsanmayacak, hatta Mersin adına unutulmayacak büyük bir başarı bence.

Sezer’in performansı

Dolayısıyla bunun getirmiş olduğu rahatlıkla çıkıyor artık Güney ekibi maçlara. Bu da puana ihtiyacı olan rakiplerinin işlerini kolaylaştırıyor. Eskişehir’in, 25. dakikada Sezer’le 35’te ise Ömer’le bulduğu goller de bu söylediklerimizi ispatlıyor. Mersin’in motivasyon eksikliğini iyi kullanan Kırmızı- Siyahlılar, Sezer’in bir gol bir asistlik performansıyla daha ilk yarıda maçı kopardı.

Nefes aldılar

‘Takım savunması’na en fazla kafa yoran hocalardan biri olarak tanıdığımız Skibbe’nin kalan bölümde rakibine geçit vermeyeceği belli. Öyle de oldu. Mersin ikinci yarıda biraz daha istekli görünse de, ‘Lay-lay-lom’ havasında geçen son 45’in kazananı da ev sahibiydi. Eskişehir bu ligden zaten düşmez. Ama tehlikeli bölgeden uzaklaşmak için önemli bir galibiyetti bu...

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ