MENÜ

Fernandao'da sürpriz gelişme!

İki dev, bir kez daha transferde karşı karşıya geldi. Uzun süredir Galatasaray'ın gündeminde olan Fernandao, sonunda Fenerbahçe'nin de radarına girdi. Sarı-Lacivertliler, transferde bir adım öne bile geçti; Çünkü Bursaspor ile yapılan görüşmelerde 'flaş bir taktik' üzerinde anlaşma sağlandı.

Fernandao'da sürpriz gelişme!

Geçtiğimiz sezon devre arasında Brezilya ekibi Atletico Paranaense’den kiralık olarak Bursaspor’a gelen Fernandao, yaz ayı transfer döneminde başrollerden birini oynayacak gibi... Ocak ayından bu yana Galatasaray’ın gündeminde yer alan Brezilyalı golcü; ligin ikinci yarısında Trabzonspor, Akhisar ve Konyaspor maçlarında sayısız gol fırsatından yararlanamayarak tam 7 puan kaybeden Fenerbahçe’nin de ‘santrfor adayı’ listesine 1. sıradan girdi. Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi iki süper kanat oyuncusunun getirdiği topların ceza alanı içinde yeteri kadar değerlendirilemediğini düşünen Sarı-Lacivertli yönetim, Fernandao için ilk resmi girişimini de yaptı.

Timsah, Aslan’a kırgın


Sarı-Lacivertliler; öncelikli olarak, Atletico Paranaense’ye 5 milyon dolar ödemesi halinde Fernandao’nun bonservisini alma önceliğine sahip olan Bursaspor’un kapısını çaldı. Bu oyuncunun transferini düşündüklerini ifade eden Fenerbahçeli yöneticiler; “Ciddiyetimizi bilmenizi isteriz. İsterseniz önce siz oyuncuyu alın, daha sonra bizimle masaya oturun” diyerek Bursaspor’a reddedilmesi zor bir teklif yaptı. Galatasaray’a, kendilerini ‘es’ geçerek direkt oyuncuyla temasa geçtiği için bir hayli kırgın olan Bursa Yönetimi’nin, bu tavır sonrasında Fenerbahçe ile prensip anlaşmasına vardığı vurgulandı.


PSG'den Gökhan Töre bombası
Bir taşla iki kuş...

Fenerbahçe ile Bursaspor arasında yapılan flaş taktik şöyle işleyecek: Bursaspor sezon bitmeden 5 milyon Euro’yu ödeyerek Fernandao’nun bonservisini alacak, ardından da yapılacak pazarlıkların sonrasında 2-3 milyon Euro’luk farkla Fenerbahçe’ye satacak. Böylece uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermeyi planlayan Fenerbahçe, hem santrfor eksiğini kapatacak hem de ezeli rakibi Galatasaray’a büyük bir çalım atmış olacak. Bu sezon üst düzey performans sergileyen 27 yaşında ve 1.92 cm boyundaki Fernandao; Beşiktaş’tan Demba Ba ve Trabzonspor’dan Cardozo ile birlikte Gol Krallığı Yarışı’nda (14 gol) zirveyi paylaşıyor.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ