MENÜ

Çaykur Rizespor-Medicana Sivasspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de Çaykur Rizespor, Sivasspor'u ağırlıyor. Zorlu mücadele nefesleri kesecek.

Çaykur Rizespor-Medicana Sivasspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Çaykur Rizespor, evinde Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.Hem Hikmet Karaman hem de Sergen Yalçın, zorlu mücadeleye hücum ağırlıklı kadroyla çıkmayı planlıyor. İki ekipte zorlu mücadelen 3 puanla ile ayrılmak istiyor. Zorlu mücadelenin muhtemel 11'lerini ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Çaykur Rizespor cephesi


'Tek hedef galibiyet’

Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, Sivasspor’u yenerek bu sezon sahalarında ikinci galibiyeti almak istediklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta 2-2 biten Balıkersirspor karşılaşmasında takımın performansından memnun kaldıklarını belirten deneyimli yönetici, “Evimizde uzun süre kazanamama baskısını attık. Şimdi evimizde Sivasspor ile zorlu bir maça çıkacağız. Bu maça çok iyi hazırlandık. Tüm oyuncularımızın moral ve motivasyonu yerinde. Tek hedefimiz galibiyet olacak” sözlerini sarfetti.

Tek eksik Koray

Çaykur Rizespor, bu sezon evindeki tek galibiyeti önceki hafta 3-0’lık skorla Eskişehirspor karşısında elde etmişti. İç saha performansı olarak ligin en kötü takımı olan Karadeniz temsilcisi, çıktığı 11 maçta sadece 7 puan toplayabildi. Yeşil-Mavililer söz konusu mücadelelerde 6 mağlubiyet, 4 beraberlik ve 1 de galibiyet yaşadı. Öte yandan Rizespor’da sakat oyuncu bulunmazken, Koray’ın kart cezası bulunuyor.

Sivasspor cephesi

Forvetlere özel terapi

Sergen Yalçın, Rize’yi yıkacak taktiği belirledi. Forvetlerle toplantı yapan Yalçın, “Rize savunması ağır. Defans arkasına koşu yapın” dedi.

Sergen Yalçın’ın gelişiyle birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen Sivasspor, hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’tan çok dahi iyi oynamalarına rağmen futbolun azizliğine uğrayan ve 1-0 mağlup olan Yiğidolar, yaralarını Rize deplasmanında sarmak istiyor. Rakiplerine oranla ligde daha avantajlı bir yerde bulunan Kırmızı-Beyazlılar’da teknik direktör Sergen Yalçın, Utaka, Aatıf ve Batuhan’la özel bir toplantı yaptı. Rize savunmasının ağır olduğuna vurgu yapan Yalçın’ın, “Defans arkasına atılacak olan toplarla golleri bulabiliriz” dediği öğrenildi.

3 maçtır kazanamıyor

Ligdeki son 3 maçında Galatasaray’a 3-2, Beşiktaş’a 1-0 yenilen ve Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalarak puan kaybı yaşayan Kırmızı-Beyazlılar, kötü gidişatı Çaykur Rizespor karşısında sonlandırmak istiyor. Yiğidolar, Sergen Yalçın yönetiminde deplasmandaki 5 maçtan 2’sini kazandı, 2’sinden beraberlikle, 1’inden ise mağlubiyetle ayrıldı.

ÇAYKUR RiZESPOR: Serkan, Eren, Giray, Viera, Orhan, Deniz, Ercan, Sylvestre, Obraniak, Kıvanç, Kweuke
SiVASSPOR: Korcan, Ziya, Ümit, Da costa, Cicinho, Adem, Kadir, Burhan, Mehdi, Aatif, Utaka
STADYUM: Yeni Rize Şehir
SAAT:16.30
Yayın: Lig TV

Haberin Devamı
YORUM YAZ