MENÜ

Akhisar Belediyespor 5-1 Karabükspor

Carlos'un ellerinde dirilen Akhisar, dibe demir atan Karabük'e gol yağdırdı. Rakibini 5-1'le deviren Yeşil-Siyahlılar, tehlikeli bölgeden uzaklaşırken konuk ekibin lige tutunma umutları iyice azaldı.

Akhisar Belediyespor 5-1 Karabükspor

Birbirleriyle karşılaştıkları hiçbir maçta berabere kalmayan iki takımın tehlikeli bölgedeki kapışmasının de eşitlikle bitmesini bekleyemezdik. Konuk Karabük için lige tutunmanın yolu kesinlikle Akhisar deplasmanından alınacak puanlardan geçiyordu. Sezonun dönüm maçını, bir başka deyişle Süper Lig’de kalma umutlarını 16. dakikada kaybetti Kırmızı-Mavililer... Ahmet İlhan’ın kaçırdığı net pozisyon kırılma anıydı. Sezon boyunca takım ruhunu bir türlü yakalayamayan Karabük, 18’de Lualua’nın golüyle geriye düşünce bir daha toparlanamadı. Sihirli ayak Bilal’in Custodio’ya attığı top derslik, onun asisti tecrübe, Lualua’nın golün ardından attığı taklalar ise jeneriklikti. Her geçen gün artan performansını güzel gollerle süsleyen Güray 33’te de klasını konuşturdu: 2-0.

Vaz Te şov

Bu takıma zirveyi yaşatan Tolunay hoca kötü gidişi durduramadıysa; Rosenborg’u eleyen, St. Etienne’yi titreten o ruhu Yılmaz Vural’ın veya başka bir hocanın geri döndürmesi zaten mucize isteyen bir iş. 57 ve 78’de Vaz Te’nin golleri Akhisar’ın son haftalara damga vuracağını gösteriyor. Bireysel mücadelelere saygımız sonsuz, ancak Karabük’ün takım halinde bir direniş ortaya koymadan, ‘Balıkesir kadar’ bile savaşmadan bu işi başarması imkânsız. 88’de Traore’nin penaltısı Karabük’ü teselli; 91 gün sonra fileleri havalandıran Gekas’ın uzatmadaki golü ise Akhisar’ın zaferini tescil etti. Taraftarların birlikte maç izlemesi ise muhteşemdi.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ