MENÜ

TFF kararını verdi. Emre Belözoğlu...

Derbinin son düdüğü sonrası saha ortasında tezahürat başlatan Emre Belözoğlu ile ilgili karar verildi.

TFF kararını verdi. Emre Belözoğlu...

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi son yılların en centilmence randevularından biri olmuş, saha içindeki küçük gerginliklere rağmen futbolcular çok iyi niyetli mücadele etmişti. Gerilim beklentisi o denli yüksekti ki, "Kırmızı kart olur" bahisi 2.30 orandan, maç saatinde 1.95'lere kadar gerilemişti.

İddaacıların bu beklentisi boşa çıkmış, Cüneyt Çakır gibi otorirer bir hakem bile 90 dakika boyunca sarı kartına sadece 4 kez başvurmuştu. Fenerbahçe'nin 1-0'lık galibiyetiyle sona eren mücadele sonrasında yaşananlar ise Galatasaray cephesinden tepki görmüştü.

Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, orta saha yuvarlağında takım arkadaşlarını yanına toplamış ve tezahürat başlatmıştı. Futbolcular, "İşte böyle" diye bağırmış, tribünler "Her sene böyle" diye devam etmişti. Sonrasında Sarı-Lacivertli oyuncular, "Cim Bom'a böyle..." diye bağırmış, tribünler ise, "Ko...... amman" diyerek tezahüratı noktalamıştı.

Gözlemci raporunda var

Maçın gözlemcisinin bitiş düdüğü sonrası yapılan bu tezahüratı raporuna yazdığı ve beklendiği üzere TFF Hukuk Müşavirliği'ne sunduğu öğrenildi. Hakem ve gözlemci raporlarını inceleyen Hukuk Müşavirliği ise incelemesini yaptıktan sonra kararını verdi. Fenerbahçe'yi tribün olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkeden hukuk müşavirliği Emre Belözoğlu ile ilgili bir yaptırıma ise gerek görmedi.

Emre, disiplin kuruluna sevkedilmediği için herhangi bir ceza riskiyle de karşı karşıya kalmamış oldu. Ayrıca yine maçın ilk yarısında Chedjou ile tartıştığı pozisyonda, "F... off" ifadesini kullanan deneyimli yıldızın, bu eyleminin raporlarda yer almadığı bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ