MENÜ

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe sokak kedisi gibiydi!

Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yorumladı.

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe sokak kedisi gibiydi!

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan dev derbiyi futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

NTV Spor'daki '%100 Futbol' adlı programda, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan kritik müsabakanın ilk devresini yorumlayan Dilmen, "Hamza Hamzaoğlu tüm hafta boyunca çok iyi çalışmış, doğru kararlar vermiş. Tecrübeli isimlerden kurulu ofansif kadro çıkarmış. Maç öyle başladı ki beraberlikle yetinmeyen bir Galatasaray vardı. Fenerbahçe'de ise önde 3 forvet arkada Diego var. Diego alıyor, veriyor ve zorluyor. Fenerbahçe'nin en tehlikeli silahları Gökhan Gönül ile Caner Erkin. Birkaç kez gitmeye çalıştılar, etkili oldular. Fakat onların ileri gitmesiyle Kuyt ve Emenike çok geri gelmek zorunda kaldı. Şimdi Hakan Balta-Koray değişikliği bekleniyor. İlk 25 dakikada 2-0 öne geçerdi Galatasaray. Fenerbahçe gerekli ofansifliği gösteremedi. Diego zorluyor ama araya koşu yapan oyuncu yok. İlk 25 dakikada Galatasaray iyiydi, sonra Fenerbahçe kontrolü aldı. Diego bugün iyi oynuyor ama Fenerbahçe'nin oyuna hükmetmesinde o da yetmeyebiliyor. Fenerbahçe 3'lü orta sahayla genişlerse Emre Belözoğlu falan ekonomik oynayabilir. Hamza hocayı tebrik ediyorum. Kafasındaki düşünce buraya kazanmaya gelmiş. Umut Bulut devamlı gidip gelmekten maçı bitiremez. Şimdi Fenerbahçe savunması geriye kaçmış olsa o baskı olamazdı. İkinci yarıda Fenerbahçe golü atarsa Galatasaray tek kale oynar. Galatasaray öne geçerse Fenerbahçe tek kale oynar" ifadelerini kullandı.

'Lig ikili averaja kalabilir'

Rıdvan Dilmen, mücadelenin sonrasındaki programda ise "Hamza Hamzaoğlu kimsenin beklemediği kadroyla çıktı. Fenerbahçe ilk 20 dakika dışında oyun, coşku ve arzu olarak maçı hak etti. İsmail Kartal, Meireles'i düşünürken Diego'nun Mersin'deki futbolu sonrası karar değiştirdi. Maçın başında Selçuk'un, sonra Hamit ve Yasin'in şutlarını harika çıkardı Volkan. Hamza hoca boyu yükseltmek istemiş. Maçın yıldızı Mehmet Topal'dı. Oynadığı futbolla takımını öne taşıdı. İkinci yarıda golden önce seyircinin coşkusu oldukça etkin oldu. Galatasaray'ın tartışmasız en iyi oyuncusu Chedjou'ydu. İki teknik adam da başarılıydı. Ligde iş ikili averaja doğru gidiyor. Gidişat böyle herkes birbirine yakın. Fenerbahçe bugün kaybetse havlu atabilirdi. Umut ikinci yarıda maçtan koptu. Öndeki oyuncuların performansı düşük olunca Galatasaray'ın şansı olmadı. Cüneyt Çakır bence bugün maçı yönetmedi idare etti. Etliye sütlüye dokunmayayım dedi. Galatasaray'ı bugün kötü oynamaya sevk eden bir Fenerbahçe vardı. Ayrıca 4 puanlı farkı koruma içgüdüsü var. Fenerbahçe 4 puan önde olsaydı, kontrollü oynayıp Galatasaray'ın ataklarını izleyecektik. Oyun içinde oyuncuların puan durumları hep aklında. Giren kramplar bile akıllarında değil. Bugün Galatasaraylılar mutsuzdur. Doğru Fenerbahçe galibiyeti Galatasaray'ı Galatasaray mağlubiyeti Fenerbahçe'yi mutsuz eder. Fenerbahçe bugün rızkını sokakta arayan sokak kedisi gibiydi. Galatasaray ise yemeği hazır önünde bulmuş ev kedisi gibiydi. Çöp tenekelerine fazla gitmedi. Puan farkını koruma iç güdüsü." şeklinde konuştu.


Seremonide şok! Volkan ve Sabri tokalaşmadı

Haberin Devamı
YORUM YAZ