MENÜ

Eskişehirspor-Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Eskişehirspor sahasında Bursaspor'u konuk edecek.

Eskişehirspor-Bursaspor

Skibbe'nin kozu Mori

Skibbe; Ömer Şişmanoğlu ve Emre Güral’ın formsuzluğu, Mirkan Aydın’ın sakatlığı nedeniyle kadro sıkıntısı çekiyor. Hücumda elinde bir tek Mori kalan Alman hoca, öğrencisini özel olarak hazırlıyor.

Eskişehirspor, Bursa maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana; tedavileri devam eden Mirkan, Akaminko, Ömer, Sezgin, Semih ve Erkut Şentürk katılmadı, Kaan Kanak ise sağlık ekibinin gözetiminde salonda çalıştı. Sakat futbolcuların çok olması nedeniyle Alman hocanın elinde forvet oyuncusu olarak bir tek Mori kaldı. Teknik direktör Skibbe, öğrencisini bu karşılaşmaya özel olarak hazırlıyor.

Eskişehir’de son dakika

Eskişehirspor’da sakat futbolcuların sayısı dikkat çekiyor. Michael Skibbe, Bursaspor karşılaşmasında rahatsızlıkları nedeniyle Akaminko, Ömer, Mirkan, Hürriyet, Kaan ve Onur’dan yararlanamayacak. Öte yandan Raheem Lawal ve kaleci Ruud Boffin de kart cezası nedeniyle takım arkadaşlarını zorlu randevuda yalnız bırakacak. Sakat ve cezalı futbolcu sayısının fazla olması Skibbe’nin ideal bir 11 oluşturmasını zorlaştırıyor.

Şenol Güneş: Ağır bedelelr ödüyoruz

Şenol Güneş hakemleri hedef aldı. Güneş, “Aleyhimize yapılan bariz hataları bir CD’de topladım. MHK Başkanı’nı arasam ceza alacağım. Hakemler yüzünden ağır bedeller ödüyoruz” dedi.

Bursaspor’un başarılı hocası Şenol Güneş, bugün deplasmanda oynayacakları Eskişehirspor maçı öncesi tesislerde genel bir değerlendirmede bulundu. Gençlerbirliği maçında yedikleri golde yardımcı hakemin ofsayt ve açık faulu verdirmediğini, diğer yardımcı hakemin ise oyuncusunu attırdığını iddia eden Şenol Güneş, şöyle devam etti: “CD’ler elimde. Merkez Hakem Komitesi Başkanı’nı arayıp söylesem ceza alacağım. Ben, haksızlığın kimseye yapılmasını istemiyorum. Futbolun böyle gitmesini doğru bulmuyorum. Oyuncum bana soruyor, bize penaltı veriyorlar, kart gösteriyorlar, rakibe vermiyorlar diye. Ben cevap dahi veremiyorum. Ağır bedel ödüyoruz. Son üç lehimize olan penaltıyı vermeyip, rakibe daha basitini verince söyleyecek söz dahi bulamıyorum.”

Bursa’da son dakika

Bursaspor’da bugünkü karşılaşmada Gençlerbirliği ile oynanan Türkiye Kupası çeyrek final maçında kırmızı kart gören Volkan Şen ile sakatlığı devam eden Emre Taşdemir oynamayacak. Ozan Tufan, Civelli ve Şener’in de hafif sakatlıkları bulunuyor. Söz konusu 3 futbolcunun da önemli bir şeyinin olmadığı ve Eskişehirspor mücadelesinde sahadaki yerlerini alabilecekleri öğrenildi.

*********************************

Mini Yorum

Michael Skibbe belirler!

Bursa çok önemsediği kupa maçında Gençlerbirliği’ne karşı tam kadro olmasına rağmen nasıl zorlandı hepimiz izledik. Mesut Bakkal, ilk kez birlikte oynattığı orta sahasıyla (Hleb, Çagrı, Gosso) kilitlemeyi başardı Timsah’ın o sezona damga vuran müthiş hücum hattını. Sadece bloklar arasındaki mesafeyi kısa tutmak yetti yani... Geldiği günden bu yana futbolcuları tanıyamayan, onlara yeni mevkiiler üretmekle zaman harcayan Skibbe’ye aynı Beşiktaş karşısındaki gibi sıkı bir plan gerek bu akşam. İki haftadır oynattığı 3’lü görünümlü 5’li savunmayı doğru seçmeli. Aksi takdirde kompakt olarak ligin en iyi işlerini yapan Bursa, Lawal ve Boffin gibi iki olmazsa olmaz iki ismin yokluğunda deplasmanda olmasına rağmen istediği sonucu alabilir.

Ö.Necati Albayrak


*********************************

Muhtemel 11'ler;

ESKİŞEHİRSPOR: Sinan, Kamil Ahmet, Berkay, Diego, Mustafa Yumlu, Serdar Özkan, Toko, Causic, Özgür Çek, Sissoko, Mori

BURSASPOR: Harun, Şener , Serdar , Civelli, Aziz , Ozan Tufan, Belluschi, Bekir, Bakambu, Josue, Fernandao

STAT: Eskişehir Atatürk

SAAT: 19.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Fırat Aydınus

Haberin Devamı
YORUM YAZ