MENÜ

Eskişehirspor 0-0 Bursaspor

Volkan Şen cezalı, Bakambu sakattı. Silahlarından yoksun kalan Bursaspor, koca 90 dakikada tek isabetli şut bile atamadı. Ev sahibi Es Es daha istekliydi, ancak Mori ve Sissoko'nun yakaladığı pozisyonlar sonuç vermedi. Anadolu derbisi sessiz sedasız bitti.

Eskişehirspor 0-0 Bursaspor

142 isabetli şutlu Fenerbahçe’nin ardından ligin en şutör ikinci takımı (141) olan Bursaspor’un Eskişehir’deki Anadolu derbisinde koca bir 90 dakika kaleye tek bir top gönderememesi düşündürücü. Volkan’ın cezalı olması, Bakambu’nun ise maça 15 dakika kala sakatlanması bunda tabii ki önemli faktör. Kanatları Holmen ve Belluschi ile yama yapmak rakibi durdurmaya yarar, yıpratmaya değil.

Skibbe istedi ama...

Skibbe; Boffin ve Lawal gibi iki önemli oyuncusunun cezalı olmasına rağmen iki haftadır oynattığı 5’li savunmadan vazgeçip 4-2-3-1’le maçı istediğini gösterdi. Timsah’ın hücumdaki mecburi çaresizliği de Kırmızı-Siyahlılar’ı ateşledi. Sissoko’nun getirdiği toplar, 20 ve 35’te Mori’nin yakaladığı pozisyonlar, bir de Eskişehir ayazında, “Es Es gol gol gol” diye bağıran tribünler, ilk yarıdan akılda kalanlar.

Kulübeler bomboş!

Şenol hocanın Enes dışında hamle oyuncusu yok kulübede. 71’de onu aldı içeri ama Fernandao’nun top alamadığı yerde Enes ne yapsın! Bu ketüm tabloda 1 puan değerliydi Timsah için. Es Es ise alt tarafın takıldığı haftada kazansa büyük iş yapacaktı. Ama maçın kaderini değiştirmesi beklenen Sezer ve Onur oynamaya değil, izlemeye gelmiş! 90+4’te Harun’un hediyesini Serdar’ın anlamsızca boş kale
yerine taca doğru göndermesi 0-0’ı tayin etti. Sırası değil ama Eskişehir şimdiden gelecek sezon için bu takıma kaliteli bir fovet bulmalı. Benfica’dan kiralanan Mori’yi de ait olduğu yere, yani forvetin arkasına koymalı, tabii kalırsa...

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ