MENÜ

Yıldızlar sahne alıyor

Amerika Futbol Ligi (MLS) bu sabaha karşı oynanacak maçlarla başlıyor. ABD'liler bu sezon Lampard, Gerrard, Villa, Kaka, Giovinco gibi yıldızları izleme fırsatı bulacak.

Yıldızlar sahne alıyor

Major League Soccer (MLS)'ın 20'inci sezonunda İngiliz yıldızlar dikkat çekiyor.

Frank Lampard, yıllarca formasını giydiği Chelsea'den ayrıldı. New York City FC'ye gelmeden önce Manchester City'ye de uğradı ve hâlâ formda olduğunu kanıtladı.

New York City'nin bir diğer yıldızı ise David Villa. 33 yaşında, İspanya Milli Takımı adına 97 maçta 59 gol attı. Son olarak formasını giydiği Atletico Madrid'de önemli başarılara imza atan İspanyol forvet New York ekibinin en önemli gol ayağı.

Steven Gerrard ise Liverpool'dan farklı ilk kez bir kulüpte sahaya çıkacak. 34 yaşındaki futbolcu LA Galaxy'nin yeni yıldızı. Beckham'ın eski takımında Liverpool'dan eski takım arkadaşı Robbie Keane de oynuyor. LA Galaxy ligin son şampiyonu.

Lampard ve Gerrard sezonu İngiltere Premier League'de bitirecek, Temmuz ayında ABD'ye gelecek.

ABD'lilerin izleyebileceği bir diğer yıldız ise Kaka. Orlando City'nin 32 yaşındaki orta sahası, ABD'nin en çok kazanan futbolcusu unvanını taşıyor. Brezilyalı, burada sergileyeceği performansla milli takım yolu gözlüyor.

Sebastian Giovinco İtalyanların yıldız adayıydı. 28 yaşında MLS'e transfer oldu. Empoli, Parma ve Juventus'un ardından yeni kulübü Toronto FC.

Seattle Sounders'ta Clint Dempsey ve Nijeryalı Obafemi Martins, New England Revolution'da da Jermaine Jones forma giyiyor.

İlk haftada Orlando-New York City maçı dikkat çekiyor. Maç 62 bin kişilik Orlando Citrus Bowl Stadyumu'nda. Eski Real Madrid'li Kaka, eski Barcelona'lı David Villa'yı ağırlayacak.

Major League Soccer'da 20 takım iki konferansa bölünmüş durumda. Houston Dynamo ve Sporting Kansas City Doğu'dan Batı'ya geçti.

Al Jazeera

Haberin Devamı
YORUM YAZ