MENÜ

Messi'yi yetiştiren okul artık İstanbul'da

Gelir paylaşımı ve sponsorluklarlaspora 135 milyon doların üzerinde yatırım yapan Avea'nın Türkiye'ye kazandırdığı FCBEscolaİstanbul Avea futbol okulu,eğitim vermeye başladı. İlk olarak İstanbul'da Maltepe ve Maslak olmak üzere İstanbul'da iki ayrı okulla eğitime başlayan FCBEscola İstanbul Avea, faaliyete geçtiği Ekim 2014'ten beri yoğun ilgi görüyor.

Messi'yi yetiştiren okul artık İstanbul'da

Avea ile FC Barcelona’nın spordaki işbirliği 2011’de “Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları” projesi ile başladı. Proje beklenenin üzerinde ilgi görünce, 2012’de FCBEscolaCamp Avea Projesi hayata geçirildi. 2 yıl boyunca bu proje ile İstanbul, İzmir ve Antalya'da FC Barcelona’dan gelen antrenörlerin liderliğinde futbol kampları düzenlendi. Bu kamplarda eğitim görmek için çocuklar ve gençler Türkiye’nin dört bir yanında seçmelere katıldılar. Avea’nın FC Barcelona ile yaptığı işbirliğinin üçüncü adımı ise FCBEscola İstanbul Avea futbol okulu oldu.

Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıl önce başlayan işbirliğinin bu noktaya geldiğini görmenin gurur verici olduğunu söyleyen Türk Telekom Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, “Hedefimiz, FCBEscolaİstanbul Avea’yı Türk futboluna hizmet eden önemli bir marka haline getirmek. Türk futbolunun, FCBEscolaİstanbul Avea sayesinde, önümüzdeki yıllarda FC Barcelona altyapısıyla yetişmiş önemli oyuncular göreceğine inanıyorum. İlk golünü FCBEscolaIstanbul Avea’da atan miniklerin günün birinde Dünya Kupası’nı Türkiye’ye getiren takımda oynadığını görmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.




“Türkiye’de sporun gelişmesi için altyapıya daha çok eğilmek gerekiyor”
Türkiye’de sporun gelişmesi için altyapıya daha çok eğilmek gerektiğine de dikkat çeken Akdemir,“Türkiye’nin spora destek konusundaki öncü markalarından biri olarakspordaki çalışmalarımızı altyapıya yönlendirdik. Eğitim alacak çocuklarımızın hepsi birer futbol yıldızı olmasalar da hayallerinin peşinden cesaretle, heyecanla, tutkuyla, kararla ve azimle gitmeyi öğrenecekler. Okulumuzda öğrencilerimizin tekniğini geliştirmenin yanında sporcu ahlakı, rakibe saygı gibi değerlerin de olduğu bir disiplini ve anlayışı aktarmayı hedefliyoruz. Okullarımız her açıdan farklı ve Türkiye için değer yaratan niteliği sahip. Bu projeye gösterilen yoğun ilginin gelecek dönemlerde de daha çok artmasını bekliyoruz” dedi.

Sezon sonuna kadar 600’dan fazla çocuk eğitim görecek
Halen 200’e yakın öğrencinin kayıtlı olduğu ve sezonboyunca600’den fazla öğrencinin eğitim alacağı FCBEscolaİstanbul Avea futbol okullarında, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi, öğrencilerine sadece teknik eğitim değil; aynı zamanda disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı gibi kavramları içselleştirmelerini sağlayan bir değerler sistemi de aşılanııyor. Çocukların aldığı eğitim,Barcelona’dan gelen antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.6 ila 14 yaş arası farklı gruplardaki yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı FCBEscola İstanbul Avea’da hafta içi iki gün 1,5’ar saatlik eğitim programı uygulanıyor. Öğrencilere ayrıca hafta sonlarında 1 gün maç yapma imkânı tanınıyor.

180 çocuğa Avea’dan kesintisiz destek
Avea, FCBEscola İstanbul Avea’ya sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı çocuklaraburs olanağı da sağlıyor. Burs kapsamında, uzman bir ekip tarafından seçilen maddi durumu elverişsiz yetenekli çocukların eğitimleri Avea tarafından karşılanıyor. Sevgi Evleri’nden çocuklar da yine projeye dahil ediliyor. Böylece sezon sonuna kadar 180 yetenekli çocuğun Avea’nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlaması hedefleniyor.

“Yalnızca iyi futbolcu değil, iyi bir insan olmaları için çalışıyoruz”
FCBEscola İstanbul Avea AntrenörüDavid Badia i Cequier, yaptığı açıklamada,futbol okullarında çocuklara yalnızca futbolu değil, insani değerleri de öğretecek bir eğitim programı uyguladıklarını söyledi. Cequier, şu bilgiyi paylaştı: “Futbolda çocuklarımıza tekniği, taktiği ve oyun sistemini öğretiyoruz. Bu eğitimde; teknik oyuncuların kişisel becerisini, taktik takım olarak uyum içinde davranabilme becerilerini ve aralarında kurdukları bağı, sistemde gelişen her bir pozisyon karşısında yapmaları gerekeni ve takımın sahadaki dağılımını kapsıyor. Bunların tümü FCBEscola futbol okullarının metodolojisini oluşturuyor. Bunun ötesinde çaba, alçak gönüllülük, karşılıklı saygı gibi insani değerlerin aktarılmasına da önemveriyoruz. Bunların çocukların ilerde yalnızca iyi bir sporcu değil, iyi bir insan olmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Messi’yi de yetiştiren okul
FCBEscola, bulunduğu tüm ülkelerde uluslararası futbol camiası tarafından dikkatle izlenen ve yetiştirdiği yetenekli gençlerle dikkat çeken akademik bir kurum olarak dikkat çekiyor. Günümüz futbolunun önde gelen isimlerinden Messi de FCBEscola mezunları arasında yer alıyor. Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri açık olan FCBEscola İstanbul Avea’da yerinde kayıt kabul ediliyor. 0212 217 42 44 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla randevu alındıktan sonra İstanbul’un her iki yakasında bulunan FCBEscola İstanbul Avea futbol okuluna gelerek kayıt tamamlanabiliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ