MENÜ

Mehmet Ekici'nin ünü, sınır dışına taştı

Trabzonspor'un gurbetçi yıldızı Mehmet Ekici, ortaya koyduğu performansla Avrupa'nın dikkatini çekti.

Mehmet Ekici'nin ünü, sınır dışına taştı

Trabzonspor ile sezonun ikinci yarısında büyük bir çıkışa geçen ve frikikleriyle yıldızlaşan Mehmet Ekici, Portekiz basınında da yer aldı.

Record gazetesi, 24 yaşındaki futbolcuya özel olarak yer verirken, "Radar: Mehmet Ekici" başlığını attı.

Duran top ustası Mehmet Ekici, Alman ekibi Werder Bremen’de sakatlıklarla geçen 3 talihsiz yılın ardından sezon başında düşük sayılabilecek bonservis bedeliyle Trabzonspor’un yolunu tuttu. Süper Lig’de çıktığı ilk 4 maçında adaptasyon döneminden geçtiği açıkça belli olan 24 yaşındaki orta saha, Mersin İdmanyurdu karşısında elde edilen 3-1’lik galibiyette yaptığı 2 asistle, patlama yapmaya hazırlandığının sinyallerini vermişti.

Burak ve Gökhan’dan sonra en iyisi

Bremen’de yaşadığı talihsiz sakatlıklardan Trabzonspor’da kendisini korumayı başaran ve sezonun kalan yarısına sıkı hazırlanan duran top ustası, Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle birlikte sezona damga vurmayı başardı. Attığı gollerin yanında enfes asistleriyle de herkesin beğenisini kazanan Ekici, 19 maçta 8 gol, 6 asistlik performansıyla son 10 sezonda Trabzonspor’a en fazla katkı yapan 3. isim olmayı başardı. 2011-2012 sezonunda 22 gol, 3 asist üreten ve ardından Galatasaray’ın yolunu tutan Burak Yılmaz ve 2008 yılında Bordo-Mavili formayla 9 gol, 7 asistlik performans sergileyen Gökhan Ünal’ın ardından en iyi 3. oyuncu olmayı başaran genç oyuncu, Gökdeniz ve Yattara gibi isimleri ise gerisinde bırakmayı başardı. Avrupa devlerinin de dikkatini bir anda üzerine çeken Ekici’nin bu performansına Portekiz basını da kayıtsız kalamadı.

‘Hızı, tekniği ve zekası müthiş’

Bordo-Mavili takımdaki kariyerine müthiş başlayan Ekici ile ilgili Portekiz basınının öncü gazetelerinden Record, özel bir analiz hazırladı. ‘Radar: Mehmet Ekici’ başlığıyla okurlarının karşısına çıkan gazete, genç yıldız için “Almanya doğumlu Türk oyuncu, Süper Lig’in en önemli figürlerinden.

Ofansif orta saha olarak oynayan futbolcu, tekniği, hızı, zamanlaması, çevikliği ve hareketliliğiyle dikkat çekiyor. Açık gözlülüğü, zekası ve teknik kabiliyeti rakipleri karşısında belli oluyor. Direkt oynayabilen, yeri geldiğinde takımının oyununu kuran Mehmet, uzaktan etkili şutlarıyla da kendisine avantaj sağlıyor. Oyun görüşü ve paslarıyla da takımı için
kilit bir rol oynuyor” ifadeleri kullanıldı.

Ömürlük imza hazırlığı!

Ortaya koyduğu müthiş performansla bütün dikkatleri üzerine toplayan Mehmet Ekici’yi elinden kaçırmak istemeyen Bordo-Mavili yönetim, gelecek sezon takımın süperstarı rolünü vermeyi planladığı oyuncu ile sözleşme uzatmak istiyor. Yeteneklerinin yanı sıra mütevazı kişiliği ile de beğeni kazanan Mehmet Ekici’yi uzun yıllar takında tutmak isteyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve kurmaylarının, genç oyuncunun ilerleyen sezonlarda Trabzonspor’un sembol isimleri içerisinde kendisine yer bulmasını umut ettiği bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ