MENÜ

Galatasaray'da file bekçilerinin ortak kaderi

Hafta sonu zirve yarışını ciddi anlamda etkileyecek olan dev derbi öncesi ilginç bir anektod öne çıkıyor. 16 yıldır Şükrü Saracoğlu Stadı'nda galibiyet alamayan Galatasaray'da bütün kaleciler aynı kaderi paylaştılar.

Galatasaray'da file bekçilerinin ortak kaderi

Spor Toto Süper Lig’de bu hafta zirve yarışını ciddi anlamda etkileyecek olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi ilginç bir anektod öne çıktı.

16 yıldır Kadıköy’de galibiyet alamayan Galatasaray’da bu süreçte birçok kaleci aynı kaderi paylaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda en son 22 Aralık 1999 tarihinde 2-1 ile gülebilen sarı-kırmızılılarda daha sonraki dönemlerde uluslararası anlamda tanınan kaleciler hep aynı sonu yaşadı.

En son Bölükbaşı

Son zaferde eldivenleri giyen Mehmet Bölükbaşı’ndan sonra sırasıyla Claudio Taffarel, Mondragon, De Sanctis, Leo Franco ve Fernando Muslera gibi önemli isimler 3 puan göremedi.

Ayrıca Aykut Erçetin ve Orkun Usak da yerli kaleciler olarak başarı sağlayamadı. Bu 6 isim arasında sadece Muslera 2-2 ve 0-0’lık beraberlikler aldı. Sarı-kırmızılı eldivenler 16 lig maçında 14 mağlubiyet 2 beraberlik, 3 Türkiye Kupası maçında da 2 yenilgi ve 1 beraberlik yaşadı.

Aynı süreçte ise Fenerbahçe’nin kalesinde yalnızca 2 kaleci forma giydi. 2000-03 ve 2004-06 yılları arasında Rüştü Reçber, 2003-15 arasında da Volkan Demirel, 1 numarayı giydi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ