MENÜ

Galatasaray Odeabank 59-57 Fenerbahçe

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe'yi 59-57 yendi. Bu skorla sarı-kırmızılı takım, çeyrek final serisinde durumu 1-1'e getirdi.

Galatasaray Odeabank 59-57 Fenerbahçe

Karşılıklı sayılarla başlayan derbi maçın ilk bölümlerinde taraftarının da desteğiyle etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray Odeabank, ilk molaya 6-2 önde girerken, özellikle Nevriye Yılmaz ve Lyttle’ın sayılarıyla 7. dakikayı da 8 sayı farkla 12-4 önde geçti. İlk çeyrekte düşük şut yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe, periyodun son bölümlerinde Charles ve Bibrzycka’yla sayılar üretmesine rağmen sarı-kırmızılılar, periyodu 14-9 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe etkili bir savunmayla başlayan ve Galatasaray Odeabank’a bu periyodun ilk 4 dakikasında sayı izni vermeyen Fenerbahçe, Charles’ın üst üste bulduğu 8 sayıyla skorda 17-14 öne geçti. Çeyreğin ilerleyen bölümlerinde Bone ve Dubljevic’in sayılarıyla skor üstünlüğünü bir kez daha eline geçiren sarı-kırmızılılar, periyodun son dakikalarında bulduğu sayılarla da farkı açtı ve soyunma odasına 30-23 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyodun ilk bölümlerinde hücumlardan boş dönen sarı-lacivertliler karşısında özellikle Dubljevic’le skor üreten Galatasaray Odeabank, 25. dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: 38-28. Bu bölümden sonra 7-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe, farkı 3 sayıya kadar (38-35) indirirken, periyodun son bölümü karşılıklı sayılarla geçildi ve son çeyreğe sarı-kırmızılılar, 43-39 önde girdi.

Son periyoda Bone, Dubljevic ve Nevriye Yılmaz’ın sayılarıyla 6-0’lık bir seriyle başlayan ve farkı yeniden çift hanelere çıkaran (49-39) Galatasaray Odeabank karşısında Fenerbahçe, 34. dakika içinde Zellous, Hollingsworth ve Bibrzycka’nın sayılarıyla skoru 49-45’e getirdi. Periyodun ilerleyen bölümlerinde Nevriye Yılmaz’la pota altından, Dubljevic’le de üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar bulan sarı-kırmızılılar, son 3 dakika 50 saniyeye 59-49 önde girdi. Bu bölümden sonra etkili bir savunma yapan ve hücumda özellikle Bibrzycka’yla sayılar üreten sarı-lacivertliler, yakaladığı 8-0’lık seriyle bitime 1 dakika 12 saniye kala farkı 2 sayıya kadar (59-57) indirdi. Kalan sürede iki takım da yaptığı hücumlardan skor çıkartamayınca, Galatasaray Odeabank mücadeleden 59-57 galip ayrılarak seride durumu 1-1 yaptı.

İki takım arasında serinin 3. ve son maçı 11 Mart Çarşamba günü oynanacak. Bu mücadeleyi kazanacak ekip, Dörtlü Final’e yükselecek.

AA

FOTOĞRAF: CEYLAN ÇETİN


Aziz Yıldırım mikrofonu kaptı ve...

Haberin Devamı
YORUM YAZ