MENÜ

Derbinin kaderi kalecilerin ellerinde

Spor Toto Süper Lig'de 8 Mart Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbide gözler iki takımın kalecilerinde olacak.

Derbinin kaderi kalecilerin ellerinde

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak karşılaşmada kaleyi koruyacak Fenerbahçe’nin 33 yaşındaki milli kalecisi Volkan Demirel ile Galatasaray’ın 28 yaşındaki Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera’nın sergileyeceği performans derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Volkan Demirel 15 maçta 10 gol yedi

Fenerbahçe’de 13. sezonunu geçiren Volkan Demirel, bu sezon görev yaptığı 15 lig maçında kalesinde 10 gol gördü.

Tecrübeli file bekçisi, forma giydiği maçların 7’sinde kalesini gole kapatırken, 8’inde ise rakiplerin gol bulmasını önleyemedi.

Volkan Demirel, ceza ve sakatlıklar nedeniyle bu sezon 7 karşılaşmada oynayamadı. Sarı-lacivertli takımda bu maçlarda görev yapan Mert Günok ise 5 gol yedi.

Muslera 22 maçta kalesinde 25 gol gördü


Galatasaray’da dördüncü sezonunu geçiren Fernando Muslera, bu sezon Süper Lig’de forma giydiği 22 maçta sarı-kırmızılı takım filelerinde 25 gol gördü.

Söz konusu karşılaşmaların sadece 6’sında kalesini kapatan Uruguaylı file bekçisi, 16’sında ise rakiplerin gol bulmasına engel olamadı.

Volkan Demirel’in 29. Galatasaray derbisi

Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel, Galatasaray’a karşı 29. kez kaleyi korumaya hazırlanıyor.

Volkan Demirel, sarı-lacivertli formayla daha önce Galatasaray’a karşı 28 derbiye çıktı. Volkan, 21’i lig, 4’ü Türkiye Kupası, 2’si TFF Süper Kupa (Maçların birinde sakatlığı nedeniyle 16. dakikada oyundan çıktı), 1’i de özel olmak üzere 28 Galatasaray derbisinde kalesinde toplam 24 gol gördü.

Galatasaray’a karşı oynadığı 28 maçtan 12’sinde kalesini gole kapatan (TFF Süper Kupa maçında skor 0-0 iken oyundan çıktı) milli kaleci, 10 kez 1, 4 kez 2, 2 kez de 3 gol birden yedi. Volkan Demirel, Galatasaray’a karşı kalesini koruduğu 21 lig maçında ise 18 kez gol yeme üzüntüsü yaşadı.

Muslara, Fenerbahçe’ye karşı 12. kez kaleyi koruyacak

Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı daha önce 11 karşılaşmada sarı-kırmızılı formayı giydi.

Uruguaylı file bekçisi, 8’i Süper Lig, 3’ü TFF Süper Kupa maçı olmak üzere Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 11 maçta kalesinde 11 gol gördü.

Sarı-lacivertli takım ile yapılan maçların 4’ünde kalesini gole kapatan Muslera, 4 maçta ikişer, 3 maçta ise birer gol yedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ