MENÜ

Trabzonspor'da deplasman endişesi

Bu sezon deplasmanda sadece 1 galibiyet elde eden Bordo-Mavililer, üst üste dış sahada oynayacağı Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor maçlarında nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor. Teknik direktör Ersun Yanal'ın öğrencileriyle yaptığı toplantıda "İç sahadaki çoşkulu ve yüksek tempolu oyunu deplasmanda da gerçekleştirmeliyiz" dediği öğrenildi.

Trabzonspor'da deplasman endişesi

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettikten sonra tüm konsantrasyonunu Spor Toto Süper Lig'e veren Trabzonspor'da üst üste oynayacağı 2 deplasman maçının endişesi yaşanıyor. Ziraa Karadeniz temsilcisi, bu sezon ligde oynadığı 10 dış saha karşılaşmasının sadece 1'ini kazanırken, 7 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Geride bıraktığımız haftada Kardemir Karabükspor'u 3-2 geçen Bordo-Mavililer, hafta sonu ligin flaş ekiplerinden Mersin İdmanyurdu karşısında galibiyet arayacak. Bir sonraki haftada da Gaziantepspor'a konuk olacak Fırtına, 10 maçlık dış saha fobisini noktalamayı hedefliyor. Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan teknik direktör Ersun Yanal'ın öğrencileri ayrıca yenilmezlik unvanını da sürdürmenin planlarını yapıyor.

'Avrupa için bu şart'

Takımını bu zorlu 2 mücadeleye en iyi şekilde hazırlamaya çalışan deneyimli teknik adamın öğrencileriyle bir toplantığı yaptığı kaydedildi. Avni Aker'de sergiledikleri istekli futbolu deplasman maçlarına da taşımaları gerektiğine dikkat çeken Yanal'ın şu uyarılarda bulunduğu bildirildi: "Dış sahada aldığımız sonuçlar dikkat çekici. Bu tarzımızı değiştirmeliyiz. İç sahada ortaya koyduğumuz coşkulu oyunu ve yüksek tempoyu dış sahada oynadığımız maçlarda da sergilemeliyiz. Trabzonspor gibi bir takımın dış sahada daha çok maç kazanması gerekiyor. Avrupa kupalarına katılma hedefimizi gerçekleştirmemiz için deplasmanda daha çok puanlar kazanmalıyız."

İşte Fırtına'nın bu sezonki deplasman sonuçları:
Kayseri Erciyesspor: 0-0
İstanbul Başakşehir: 1-1
Kardemir Karabükspor: 3-0
Akhisar Belediyespor: 0-0
Galatasaray: 0-3
Beşiktaş: 3-0
Bursaspor: 3-3
Balıkesirspor: 2-2
Fenerbahçe: 0-0
Kasımpaşa: 1-1

IHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ