MENÜ

Pas yapmak Beşiktaş'a yaramıyor!

Beşiktaş, Balıkesir maçında 448, 21. haftada Eskişehir karşısında 528, 2. haftadaki Rize mücadelesinde ise 467 pası yerine ulaştırdı. Kartal, ligdeki en iyi 'isabetli pas' sayılarını yaptığı bu maçları kazanamayıp 7 puan bıraktı.

Pas yapmak Beşiktaş'a yaramıyor!

Ligde şampiyonluk kovalayan Beşiktaş’ta Balıkesir karşısında alınan beraberlik hayal kırıklığı oluşturdu. Siyah-Beyazlılar’la lider Galatasaray arasındaki puan farkı 4’e çıktı.

Takımda Balıkesir maçından önce Avrupa Ligi’nde Liverpool’la yapılan karşılaşmanın yorgunluğu gözlendi. Ancak, bu maçtan yola çıkarak Kartal adına ligin genelinde paslaşma alanındaki istatistiksel verilere baktığımızda çok daha çarpıcı bir durum gözler önüne seriliyor. Siyah-Beyazlılar, isabetli pas sayılarının ve yüzdelerinin en yüksek olduğu karşılaşmalarda rakiplerini geçemedi.

REKORU ESKİŞEHİR'DE KIRDI

Siyah-Beyazlılar, 2 puan bıraktıkları Balıkesir maçında toplam 533 pas yaparken bunların 448’inde isabet sağladı. Bu veriler Beşiktaş için sezonun en iyi üçüncü isabetli pas grafiği verileriydi. Ancak, bu başarıya karşın yaşanan puan kaybı ilk değildi. Kartal’ın bu sezon ligde en çok isabetli pas yaptığı maç 21. haftadaki Eskişehirspor maçı oldu. Es-Es karşısında 645 pas yapan Kartal, 528’inde isabet sağladı. Ne var ki sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Sezonun isabetli pas anlamındaki en iyi ikinci istatistiği 2. haftadaki Çaykur Rize maçında yakalandı. 570 pasın 467’si yerini buldu. Ne var ki bu mücadele de 1-1 bitti. Siyah-Beyazlılar, en çok isabetli pası yaptığı 3 maçında 7 puan bıraktı.

ŞUTLARIN DA KRALI DEMBA BA

Bu sezon ligde 14 kez ağları havalandırarak Bursasporlu Fernandao ile birlikte gol krallığında ilk sırayı paylaşan Demba Ba, isabetli şut sayılarında da zirvede yer alıyor. Senegalli oyuncu toplam 32 isabetli şut buldu. Maç başına rakip kaleye gönderdiği isabetli şutların sayısı ise 1.8 olarak belirlendi. Gol krallığında zirveyi paylaştığı Fernandao ise maç başına 1.4 isabetli şut çekerken toplamda 28 kez kaleyi tutturdu.

(Bugün)

Haberin Devamı
YORUM YAZ