MENÜ

NBA'in kardeş basketbolcuları

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) bu sezon 12 kardeş basketbolcu mücadele ediyor.

NBA'in kardeş basketbolcuları

Geçmiş yıllarda Horace-Harvey Grant, Dominique-Gerald Wilkins, Dick-Tom Van Arsdale gibi birçok aileden iki kardeşin aynı sezon yer aldığı NBA’de, Barry ailesi Jon, Brent ve Drew olmak üzere 3 üyesiyle boy gösterdi.

Bu sezon ise Pau-Marc Gasol, Brook-Robin Lopez, Markieff-Marcus Morris, Mason-Miles Plumlee, Cody-Tyler Zeller ve Goran-Zoran Dragic kardeşler, NBA’de takımlarının başarıları için ter döküyor.

Pau-Marc Gasol

İspanyol Pau ve Marc Gasol, sergiledikleri performansla NBA tarihinin en başarılı kardeş basketbolcuları arasında yer alıyor.
NBA’e, 1. tur 3. sıradan draft edildiği 2001’de Memphis Grizzlies ile adım atan Pau Gasol, Los Angeles Lakers’ta forma giydiği sırada 2009 ve 2010’da 2 kez şampiyonluk yaşadı. Sezon başında Chicago Bulls’a takas edilen 34 yaşındaki pivot Pau Gasol, kariyerinde 5 kez de All-Star seçilme başarısı gösterdi.

Ağabeyi kadar gelecek vadeden bir oyuncu olarak görülmeyen ve 2007’de 2. tur 48. sıradan yine Grizzlies tarafından draft edilen 30 yaşındaki Marc Gasol ise basketbolunu gözle görülür bir şekilde geliştirerek NBA’in sayılı pivotları arasına girmeyi başardı.

Brook-Robin Lopez

NBA’in ikiz kardeşlerinden 26 yaşındaki Brook ve Robin Lopez, aynı yıl lige adım attı.

Pivot olarak görev yapan iki oyuncunun da 2008’de girdiği NBA’de Brook Lopez, 1. tur 10. sıradan o zamanki adıyla New Jersey Nets tarafından, Robin Lopez ise 1. tur 15. sıradan Phoenix Suns tarafından draft edildi.

Markieff-Marcus Morris

NBA’in diğer ikiz kardeşleri Markieff ve Marcus Morris, Phoenix Suns’ın başarısı için mücadele ediyor.
Doğumları arasında sadece 7 dakika olan 25 yaşındaki Markieff ve Marcus Morris kardeşlerin, 2011 draftında takımları tarafından seçilmeleri de bir o kadar kısa aralıkta gerçekleşti. Pota altı oyuncusu olarak görev yapan kardeşlerden Markieff, Phoenix Suns tarafından 13’üncü, Marcus ise Houston Rockets tarafından 14. sıradan seçildi.

Goran-Zoran Dragic

Sloven kardeşler Goran ve Zoran Dragic, bu sezon Miami Heat forması giyiyor.
Avrupa basketbolunun en yetenekli oyun kurucuları arasında gösterilen 28 yaşındaki Goran Dragic, 2008’de 2. tur 45. sıradan San Antonio Spurs tarafından draft edildiği NBA’de, şu ana kadar Miami Heat’in yanı sıra Phoenix Suns ve Houston Rockets’ta görev yaptı.

Kariyeri boyunca Slovenya ve İspanya’da mücadele eden 25 yaşındaki Zoran Dragic ise geçen yıl Suns formasıyla NBA’e adım attı.

Mason-Miles Plumlee

Mason ve Miles Plumlee kardeşler, NBA’e bir yıl arayla giriş yaptı.

Indiana Pacers tarafından 2012’de 1. tur 26. sıradan draft edilen 26 yaşındaki Miles Plumlee, daha sonra Phoenix Suns’ta forma giydi, bu sezon da Milwaukee Bucks’a takas edildi.

24 yaşındaki Mason Plumlee ise 2013’te 1. tur 22. sıradan seçildiği Brooklyn Nets’in formasını giyiyor.

Cody-Tyler Zeller

NBA’in diğer kardeş basketbolcularından 22 yaşındaki Cody Zeller Charlotte Hornets’te, 25 yaşındaki Tyler Zeller ise Boston Celtics’te mücadele ediyor.

Pivot pozisyonunda görev alan kardeşlerden Cody, takımı tarafından 2013’te 1. tur 4. sıradan, Tyler ise 2012’de Dallas Mavericks tarafından 1. tur 17. sıradan draft edildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ