MENÜ

Karaborsaya hayır!

Gazetemiz yazarlarından Nilay Yılmaz'ın kaleminden...

Karaborsaya hayır!

Beşiktaş-Liverpool maçı için stat kapısında kuyrukta beklerken üstü başı perişan bir adam, sinirden ağlayarak ve küfürler ederek geçti yanımızdan. Öğrendik ki; bilet bulamayınca karaborsadan bilet almış, ama bilet sahte çıkmış. Stadın etrafında maçı seyredecek yer de yok ki, gidip seyretsin. Kim bilir ne yaptı?

Maçtan sonra biz coşkuyla stattan ayrılırken aklıma geldi, o kadar para vermesine rağmen bu muhteşem anlara şahit olamayan adam. Ben de küfür ettim tüm karaborsacılara.

Cuma günü Beşiktaş, Club Brugge’le eşleşince birçok taraftar daha o gün uçak biletlerini aldı. Ancak ertesi gün kulüpten yapılan açıklamayla, bilet satışı yapılmayacağı, taraftarlara ve kamuoyunun dikkatine sunuldu. Biletler, BJK Travel’la Brugge’a gideceklere ve kulüp içine verilecekmiş.

Yani yönetim resmi olmayan dille Beşiktaş taraftarına, ‘Sen Brugge’a gelme; geleceksen de 399 Euro’ya BJK Travel’la gel. Çünkü biz seni taraftar değil, yolunacak kaz olarak görüyoruz’ dedi.

Yönetimden ayıp!

Beşiktaş Yönetimi, Belçika’da taraftarının maç izleme hakkını BJK Travel adıyla karaborsa yaptı. Kıt kanaat iadesiz uçak bileti alan insanlar, bilet satışı yapılmayacağı için zor duruma düşürüldü. Kim tarafından? Kulübün ta kendisi tarafından...

Oysa kulüp dediğin, maddiyattan önce başka kriterleri düşünmeli. Yönetici dediğin, nasıl daha fazla para kazanır diye yönettiği şirketi gibi kulübü yönetmemeli.

Mesela B. Dortmund, Avrupa deplasmanlarını kombine sahiplerine satıyor. Mesela Liverpool, önceliği üyelerine veriyor. Hatta C.Brugge bile Beşiktaş maçı bilet satışında üyelere öncelik vereceğini açıkladı.

Burada da önce kulüp üyelerine ve kombine sahiplerine satış yapılabilirdi(Hem böylece üyelik ve kombine kart özendirilirdi). Ya da takım Liverpool’u eleyip 16’ya kalınca değil, ne olacağı belli olmadığı halde başından beri deplasmanlara gidenlere öncelik verilebilirdi.

Taraftar bunun şokunu atlatamadan öğrendi ki; Olimpiyat Stadı’ndaki maç için Passoligliler’e 5 gün önceden satışa başlandı. Liverpool maçından elde edilen 5.7 milyon TL az gelmiş olmalı ki, 6.5 milyon TL kâr elde etmek için biletlere zam yapıldı. Yönetime hatırlatmak lazım: Passolig Türkiye’de geçerli, Avrupa maçlarında değil. Kafanıza göre uygulamalar getirip, taraftarı mağdur edemezsiniz! Taraftarı müşteriye çeviremezsiniz! Bu, Beşiktaş sevgisini sömürmekten ve kullanmaktan başka bir şey değildir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ