MENÜ

Bursaspor bayrağı Kosova'da da dalgalanıyor

Bursaspor'un yurt dışındaki ilk resmi taraftar derneği, Kosova'nın Gilan kentinde kurularak faaliyetlerine başladı.

Bursaspor bayrağı Kosova'da da dalgalanıyor

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas (BALKANİŞBİRLİĞİ) Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan coğrafyasındaki gezi ve incelemelerinde büyük ölçekte Bursaspor taraftarı bulunduğunu belirlediklerini söyledi.

Gilan’daki Arnavutların ve Türk asıllı Kosova vatandaşlarının dernek çatısı altında birleşme talebi karşısında çok mutlu olduklarını belirten Adiloğlu, bu oluşumun gerçekleşmesinde dernek olarak da ciddi destek sağladıklarını anlattı.

Adiloğlu, derneğin lokalinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle hazırlandığını, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk’un da bu kuruluşun bir yıllık masraflarını karşılayacağını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bursaspor, Balkanlar’da özellikle Arnavutların ağırlıklı yaşadığı bölgelerde yakından takip ediliyor ve ciddi bir taraftar potansiyeli var. Bu potansiyel, Kosova Gilan Bursasporlu Taraftarlar Derneği altında birleşti. Başta Balkanlar olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de Bursaspor’un taraftar derneklerinin oluşmasına her türlü katkıyı sağlayacağız. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi İstanbul kulüplerinin Avrupa’da taraftar dernekleri var. Bursaspor’un da Avrupa’da bir taraftar derneğinin kurulması sevindirici. Diğer Avrupa ülkelerinde de yakın bir zamanda yeşil-beyazlı takıma gönül verenlerin dernek çatısı altında toplanacağına inanıyoruz çünkü Kosova, Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta ciddi oranda Bursaspor taraftarı var."

"Bursaspor’u Kosova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız"

Dernek Başkanı Mensur Morina ise Kosova’da Bursaspor taraftarlarının sayısının, "Üç Büyükler"den herhangi birine gönül verenlerden fazla olduğu bilgisini verdi.

Bursaspor’un maçlarını televizyon ve internet aracılığıyla yakından takip ettiklerini vurgulayan Morina, şöyle devam etti:
"Bursa’da, Arnavutların ağırlıklı olarak yaşadığı Zafer, Namıkkemal, Gülbahçe, Tuna ve Beşyol semtlerinde Bursaspor taraftarlarının sayısı çok fazla. Kosova ve diğer Balkan ülkelerinde yaşayan Arnavutların Bursa’da pek çok akrabası var. Bursa’ya misafirliğe geldiğimizde akrabalarımız bizi Bursaspor’un maçlarına da götürüyor. Misafirlerimiz de Kosova’ya geldiğinde bize forma, atkı ve diğer Bursaspor ürünlerini getiriyor. Bu ziyaretler sayesinde Gilan’da yeşil-beyaz sevgisi her geçen gün artıyor. Derneğimizi kurduk. Artık Gilan’da Bursaspor bayrağı, derneğimizin önünde dalgalanıyor. Arnavut olmayan Bursaspor taraftarları da Kosova’ya geldiğinde derneğimizde vakit geçirebilir."

Morina, Bursa’dan Kosova’ya gelecek turistlere fahri rehberlik hizmeti, iş adamlarına da gerekli her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Bursa’ya gelerek yeşil-beyazlı kulübün yöneticileriyle görüşmek istediklerini anlatan Morina, Bursaspor’u Kosova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ