MENÜ

Kristof Terreur: Brugge için öncelik Belçika Kupası

Belçika gazetesi Het Laatste Nieuws yazarı Kristof Terreur, FANATiK'e, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi eşleşmesini yorumladı: Son 16 Turu'nda Brugge'lü oyuncular ilk etapta Beşiktaş'la eşleşmek istemediler. İkinci maçtan iki gün sonra Belçika Kupası'nda final oynayacaklar. Bu kupa, onların ilk hedefi. Belçika'daki ilk oyunda farklı kaybederlerse İstanbul'daki rövanşa yedeklerini gönderirler.

Kristof Terreur: Brugge için öncelik Belçika Kupası

Club Brugge, bu sezon çok iyi bir performans gösterdi. Ağustos ayının sonlarına doğru; Gedoz-İzquierdo ve Vormer transferlerini gerçekleştirdiler. Bu nedenle geç gelen transferlerin takıma uyumları biraz zaman aldı. Son oynadıkları 12 maçta 4 puan aldılar ve şu an bir puan farkla Anderlecht’in önünde lider durumdalar. Avrupa’da 12 maçtır yenilmiyorlar ve 22 Mart’ta Anderlecht ile kupa finali oynayacaklar. Takımın menaceri Michel Preud’homme, Belçika’nın efsane kalecilerinden. Taktiğe çok önem veren ve oynadığı takıma göre çok taktik değiştiren bir hoca. Normalde 4-3-3 oynuyorlar. Fakat Torino ve Aalborg’a karşı 3-5-2 oynadılar. 2000 yılında Jose Mourinho, Benfica’yı çalıştırırken Preud’homme, o dönemde kulübün futbol direktörlüğü görevini yürüttü. Aynen Mourinho gibi saha kenarında yerinde duramayan bir hoca. Tam bir futbol delisi. En küçük detaylara önem veren ve devamlı hakemlerle dalaşan bir hoca.

Programları alt üst oldu

Son 16 Turu’nda Beşiktaş’la eşleşmek istemediler. Kuranın belli olmasının ardından Beşiktaş’ın Arsenal ve Tottenham karşısındaki oyunu ile Liverpool’u elemesi sebebiyle bu eşleşmeden hiç memnun kalmadılar. Beşiktaş’ı kendilerinden daha kuvvetli bir takım olarak görüyorlar ve işlerinin hiç de kolay olmayacağını biliyorlar. İkinci maçtan iki gün sonra Belçika Kupası’nda final oynayacaklar. Bütün programları alt üst oldu. Bu kupa, onların ilk hedefi. 2007’den beri müzelerine götürecekleri ilk kupa olacak. Beşiktaş eşleşmesinin ilk maçının sonucu onlar için farklı kayıp olursa rövanşta İstanbul’a yedeklerini gönderirler. Kulüp başkanı Bart Verhaegne, üç kulvarda yarışın içinde olduklarını söylese de onlar için ilk hedef Belçika Kupası.

Brugge’ün gol makinesi Kartal’a karşı yok!

Club Brugge’ün, Mouscron-Peruwelz’le oynadığı Belçika Ligi 28. hafta maçında sakatlanan İspanyol orta alanı Victor Vazquez’in son durumu belli oldu. Konuyla ilgili olarak Brugge’den yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcunun, ayak bileği bağında yırtık tespit edildiği ve 6 ile 8 hafta arasında sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Mavi-Siyahlı formayla bu sezon 36 maçta 11 golü bulunan Vazquez, takımının Beşiktaş’la UEFA Avrupa Ligi’nde 12 ve 19 Mart’ta oynayacağı 3. tur maçlarında görev yapamayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ