MENÜ

Derbiye kim çıkacak?

Arroyo'dan sonra Erceg ve Micov'un da takımdan ayrılacağı iddialarına yanıt veren Şube Sorumlusu Ural Aküzüm, “Her ikisiyle de ödeme planı konusunda anlaştık. Sezon sonuna kadar takımda kalacaklar” dedi. Ataman eldekilerle kadro kurmaya çalışıyor.

Derbiye kim çıkacak?

Galatasaray Liv Hospital’da yaprak dökümü devam ederken, elde kalan nadir oyunculardan Erceg ve Micov’un da takımdan ayrılacağı iddia edildi. Ancak şube sorumlusu Ural Aküzüm, her iki oyuncuyla da görüştüklerini belirterek, “Kulübün durumu ortada. İmkanlarımız doğrultusunda ödeme yapıyoruz. İki ay geriden geliyoruz ama kimsenin alacağı kalmayacak. Galatasaray büyük kulüptür ve burada kimsenin parası kalmaz. Bunları oyunculara anlattık, onlar da sezon sonuna kadar bizimle beraber olacaklarını söylediler. Arroyo’dan sonra marta kadar sözleşmesi bulunan Mariç’le de yollarımızı ayırdık. Kendisinden katkı alamadığımız için opsiyonu kullanmadık” dedi.

10 oyuncu kaldı

Bu arada önümüzdeki hafta Fenerbahçe Ülker derbisi oynayacak olan Galatasaray Liv Hospital’ın elinde sadece 10 oyuncu bulunuyor. Euroleague’de oynayabilen ancak hâlâ TBF’nin lisans vermediği Kristijan Nikolov da Türkiye Ligi’nde forma giyemiyor... Ergin Ataman da eldeki bu kadroyla en iyi kadroyu sahaya çıkarmak için çaba harcıyor.

Gidenler:
Furkan Aldemir, Pietro Aradori, Carlos Arroyo, Nathan Jawai, Nolan Smith, Ian Vougiokukas, Göktürk Ural, Aleks Maric.
Kalanlar: Ege Arar, Ender Arslan, Justin Carter, Zoran Erceg, Kerem Gönlüm, Sinan Güler, Vladimir Micov, Kristijan Nikolov, Martynas Pocius, Patric Young, Şuacan Pişkin.

Hoca da olmayacak

Kadro kurmakta zorlanan Ergin Ataman’ın kendisi de cezası nedeniyle Fenerbahçe derbisinde takımının başında yer alamayacak.

***

MİNİ YORUM [GÖKHAN GERMAN]


Öfkeyle kalkan zararla oturur


Galatasaray gibi büyük bir kulübü yönetiyorsan, fevri hareket etmeyeceksin. Bir karar alıyorken, 3-4 adım sonrasını düşüneceksin. Ama ne yazık ki, olaylara at gözlüğü ile bakan, bırakın geleceği, bir adım önünü bile görmekten aciz Ünal Aysal ve yöneticileri Galatasaray Basketbol Şubesi’ni bu hallere düşürdü... Maça çıkmama kararının, Galatasaray’a ne maddi, ne de manevi en ufak bir faydası olmadı. Birkaç ‘goygoy’cu taraftar destekledi, onlar da gaza gelip ‘matah’ bir şey yapıyormuş gibi televizyonlarda, gazetelerde boy gösterdiler... Şimdi görüyorsunuz sonuçlarını. Spor kulüplerinde sponsor olmazsa basketbol gibi geliri az bir şube ayakta kalamaz. Final maçına çıkmazsan, kimse de sana sponsor olmaz, mevcut sponsor da kaçar gider. Galatasaray, hâlâ sponsor olmadığı halde Liv Hospital ismiyle maçlara çıkıyor. Bu da enteresan bir durum.... Mevcut yönetime de şunu söylemek istiyorum. Giden oyuncunun arkasından sallamayın. Kimse evinden onbin küsür kilometre uzağa ‘babasının hayrı’na gelmez. Para kazanmaya geliyorlar... Yönetime talip olurken, şartları biliyordunuz. Şimdi ya ödeyeceksiniz oyuncunun hakkını, ya da gidiyor diye onu suçlamayacaksınız...

Haberin Devamı
YORUM YAZ