MENÜ

..Ve Halilhodzic konuştu

Trabzonspor'un eski teknik adamı Vahid Halilhodzic ayrılığının ardından ilk kez konuştu.

..Ve Halilhodzic konuştu

Cezayir Milli Takımı'yla birlikte Dünya Kupası'nda aldığı başarılı sonuçların ardından sezon başında Trabzonspor'un başına geçen Bosnalı teknik adam Vahid Halilhodzic'in 2. Trabzonspor serüveni yine hayal kırıklığı ile sona erdi.

Tecrübeli teknik adam, ayrılığın ardından ilk kez Lig Radyo'ya konuştu.

'Verilen sözle tutulmadı'

Trabzonspor'un başına gelmeden önce kendisine bir çok şeyin vaat edildiğini, ancak bu vaatlerin hiçbirinin gerçekleşmediğini belirten Halilhodzic, ''Geldiğimde şampiyonluk mücadelesi verecek bir ekiple karşılaşmayı beklerken durum böyle olmadı. Beni özellikle en çok hayal kırıklığına uğratan unsur da tam olarak buydu, yani bana “sana şampiyonluk mücadelesi verecek bir takım kurduk” dediler fakat Türkiye’ye geldiğimde durumun böyle olmadığını fark ettim'' ifadelerini kullandı.

'Şampiyonluk bu kadroyla mümkün değil'

Bordo-Mavili ekibin bu kadrosuyla şampiyon olmasının mümkün olmadığını dile getiren Bosnalı teknik adam, ''Şampiyon olacak bir takım kurmak için en az 3 yıl gerekli. Ben geldikten sonra da bir iki oyuncu alındı, 20’den fazla oyuncu transfer edildi. Bir sezonda 20’den fazla oyuncu değiştirerek şampiyonluk mücadelesi vermek kolay değil. Şampiyon olmak için en az üç yıl gerekli'' dedi.

'Birçok teklif aldım'

Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra birçok teklif aldığını söyleyen Halilhozdic, '' Aralarında bir kaç milli takımın da bulunduğu teklifler var. 15 Mart tarihine kadar netleşir diye tahmin ediyorum'' diye konuştu.

'Hacıosmanoğlu benim dostum'

İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında gelen soruları ''Bu konuda konuşmam. O benim için bir dost'' diyen Halilhodzic, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

'Trabzonspor için çok iyi teklifleri reddettim'

''İnsanlar saçma sapan şeyler anlatıyor. Trabzon’a gelebilmek için bazı fedakarlıklar yaptım, çok iyi teklifleri reddetim. Tazminat gibi şeylerden hiç konuşmadım... Dediğim gibi ben Trabzonspor konusunda sadece hayal kırıklığı yaşadım. Medya ve taraftarlar gelişimle birlikte takımın şampiyon olacağına inanıyordu fakat bugün bile takımın geldiği noktaya bakarsak kadronun ne kadar yetersiz olduğunu görebiliriz.

''Avrupa’dan elendiler, en son Napoli maçlarını seyrettim, oynanan futbol hiç de şampiyonluk mücadelesi veren bir takımınkine benzemiyordu.

''Bakın, bir takım kurmak için uzun bir zaman gerekiyor. Çok da para gerekiyor. Formül bu. 20 oyuncuyu birden değiştirerek birden şampiyon olamazsınız. Çok çalışmak lazım, bir haftada takım kurmayla olacak iş değil bunlar. Geldikten sonra kampın son haftasına girdiğimizde kadroda bazı değişiklikler yapıp bir kaç takviye yapmasaydık, o kadro ile Trabzonspor ikinci lige bile düşebilirdi.

'Türkiyede para var zaman yok'

''Bu konudan konuşmak istemiyorum. Duruma göre değişebilecek bir karar. Bir takımın başına geçtiğinizde önce elinizdeki malzemeye bakmanız gerekir. Bir takım kurma işi farklı kriterlere göre yapılan bir iştir. Malesef Türkiye’de herşeyi aynı anda hemen istiyorlar. Orada para var ama zaman yok.

'Trabzon dan mutsuz ayrıldım'

''Trabzonspor'dan mutsuz ayrıldım. Ancak taraftarlar ve yerel basın için üzüldüm. Onlar sezon başında takımın şampiyon olabileceğini zannediyorlardı. İnsanlara yalan söylememek gerekir. Ben geldiğimde asla şampiyon olacağız demedim, çünkü bu imkansızdı. Bu yüzden de ayrıldık.


Haberin Devamı
YORUM YAZ