MENÜ

Galatasaray 4-0 Manisaspor

Galatasaray, hafta sonu Fenerbahçe ile yapacağı derbi öncesi Türkiye Kupası'nda Manisaspor'u 4 golle geçti. Sarı-Kırmızılı ekip, derbi öncesi moral, rövanş öncesi avantaj buldu.

Galatasaray 4-0 Manisaspor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray, sahasında Manisaspor'u misafir etti.

Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Sarı-Kırmızılı takım, maçı 10 kişiyle noktalayan rakibini 4-0'lık skorla mağlup etti. Böylece Cim Bom büyük bir avantaj yakaladı. Bu eşleşmenin rövanşı 8 Nisan Çarşamba günü, saat 20.30'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.

Emre'den şık vuruş

Konuk takım, 7. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza yayı önünde Hakan Barış'ın arapası ile penaltı noktasının solunda topla buluşan Oğuzhan Kayar sol ayağı ile şutunu çekti, ancak kalesini terk eden Sinan Bolat topu kontrol etmeyi başardı. Galatasaray, 27'de öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Ceza yayının hemen sol tarafında topla buluşan Yasin Öztekin sağ ayağı ile uzak köşeyi düşünerek şutunu çekti, fakat top kalenin sağ direğine çarparak oyun alanına geri döndü. Dakika 34'te Sarı-Kırmızılı takımın golü geldi. Sol kanattan gelişen atakta Yasin'in yerden pasıyla ceza sahasında buluşan İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili, yaptığı vuruşla ağları havalandırdı: 1-0. Mücadelenin 39. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dzemaili'yi ceza sahasında arkadan yaptığı müdahaleyle düşüren Sercan Türkeri kırmızı kartı gördü, hakem Abitoğlu penaltıyı verdi. Beyaz noktaya gelen Emre Çolak şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0. Maçın ilk devresi bu skorla tamamlandı.

'Kupa golcüsü' Pandev!

İkinci devreye etkili başlayan Cim Bom bir kez daha penaltı kazandı. Sağ kanatta topla birlikte ceza sahasına giren Sinan Gümüş'ü, Berk Neziroğulları formasından çekerek yere düşürdü. Topun başına geçen Emre, kalenin sağ köşesine şutunu çekti ama Manisa'nın file bekçisi Umut Kaya gole izin vermedi. Karşılaşmanın 53. dakikasında ceza yayının sağında topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile çok sert vurdu, top sol direkten oyun alanına geri döndü. Hollandalı yıldız, 55'te yerini Olcan Adın'a bıraktı. Dakika 68'de 'kupa golcüsü' Goran Pandev sahneye çıktı. Sağ kanattan gelişen atakta Emre Çolak'ın ortasında arka direkte topla buluşan Makedon forvet hata yapmadı: 2-0. Maçın 72. dakikasında Pandev'in pasıyla ceza yayının hemen sağında topla buluşan Sinan Gümüş sağ ayağıyla yerden şutunu çekti, direğe takıldı. Böylece bu maçta Sarı-Kırmızılılar'ın 3 topu direkten dönmüş oldu. Dakika 88'de deneyimli oyuncu Pandev, Olcan'ın sol taraftan yaptığı ortada kafa vuruşuyla skoru 4-0 yaptı. Böylece Sarı-Kırmızılılar, taraftarlarının önünde farklı bir galibiyet elde etti.

Tribünler boş kaldı

Galatasaray’ın Manisaspor’la yaptığı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına taraftarların ilgisi düşük oldu. Müsabakanın oynandığı Türk Telekom Arena’nın tribünleri büyük ölçüde boş kalırken, yaklaşık 300 kişilik Manisasporlu taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Bu arada sarı-kırmızılı taraftarlar, UEFA Kupası ve Süper Kupa kazanıldığında takımın kalesini koruyan, şimdi ise kaleci antrenörü olarak görev yapan Claudio Taffarel’e maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Brezilyalı çalıştırıcı sevgi gösterilerine karşılık tribünlere giderek taraftarı selamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ