MENÜ

'Ayrılsak da beraberiz!'

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Sakaryaspor'da son Silivrispor yenilgisinin ardından teknik direktör Ercument Coşkundere görevi bıraktığını açıklamıştı. 20 Temmuz'da başlayan Yeşil-Siyah macerasını FANATİK okurları için anlatan 51 yaşındaki teknik adam, "Bu kenti asla unutmayacağım. Şampiyon olacaklarına inanıyorum" dedi.

'Ayrılsak da beraberiz!'

'Çok üzgünüm'
"Sakarya şehri futbol şehri. Yaşanan kötü 5 yılın ardından iyi bir çıkış yakaladık. 10 hafta boyunca liderlik koltuğundaydık. Son 6 haftada yaşanan kayıplar tabiki istediğimiz sonuçlar değildi. Ancak bu maçlar zorluk derecesi yüksek maçlardı. Bayburt ve Güngören ’i ayrı tutarsak; Ankara Demir ve Erzurum geçen sezon Play-Off oynamış, Maraş Play-Off'ta final oynamış ve Silivri 1 puanla Play-Off'u kaçırmış bir takım. Biz yeni bir ekibiz. Bunlar büyük kayıplar değildi. Telafi edebilirdik."

'Elek üstü oyuncular'

"Takıma 20 Temmuz'da geldim ancak transferler Ağustos ayının ortasında başladı. Kulüplerin birçoğu transferi tamamlamış ve kamplara gitmişti. Biz takımlarında düşünülmeyen elek üstü futbolcularla sezona girdik ve bu takımı lider yaptık. Bu büyük bir başarıdır. Transferler ortak yapıldı. İstedğimiz mevkiide oyuncular aldık ama hepsi istediğimiz isimler değildi. Bütçeler çok önemli. Biz isimler verdik yönetim bazı isimler önerdi ve transferleri gerçekleştirdik. Ancak transferde etkin rol bütçeden dolayı yüzde 70’e Yüzde 30 yönetimin ağırlığındaydı. Sedat’la Ünal’ı ben getirdim, ben gönderdim. Sedat’ı geçen sezon Play-Off'taki iyi oyununun ardından beni umutlandırdığı için aldım. Ünal Noyan kendi oyuncumdur. Güven Gürsoy’u ise kadro derinliği için kulübe transfer ettirdim. Sedat ve Ünal’ın kulüp içinde çok büyük yanlış hareketleri oldu. Bundan dolayı yollarımızı ayırdık. Güven ise bekleneni veremedği için gitti."

'Umut Pusat ve Gökhan Şen'

"Umut ’u tanıyorum. Benim oyuncum ve burada iyi işler yapacak. Gökhan Şen de bildiğim bir oyuncu ancak performansı çok kötüydü. Son haftada kadroya bile almadım. Kendine çeki düzen vermeli. Gökhan Yazıcı formsuz Sezon başında Trabzonspor ’dan kiralık olarak aldık ancak Hollanda asıllı bir oyuncu. Farklı bir yapısı var. İlk yarı performansından çok memnundum ancak devre arasında 2,5 yıllık kontrat yapıldıktan sonra performansı düştü. Bunun için son iki haftada yedek kaldı. Bu oyuncuların üçü ilk yarıda toplam 21 gol attılar. Levent devre arası sakatlandı ve form yakalayamadı. Abdülkadir sakatlandı hala daha iyileşemedi. Gökhan ’ın formsuzluğuda buna eklenince gol yollarında çok sıkıntı çektik. Bu bizi kazanmamız gereken maçlarda puan kayıplarına sürükledi. Şuanki konumun asıl nedeni de bu oyuncuların sakatlıkları."

'İki derbi maç kaybettik'
"Maraş ve Erzurum maçlarında berabere kaldık. Bu kısa sürede yeni bir takımla bu sonuçları aldık. Eğer kazanmış olsaydık şuan kimse bunları konuşmayacaktı. En zayıf halka antrenörler olduğu için, biz görevi bırakmak zorunda kaldık. Puan kayıplarında herkes çok üzüldü. Bende üzüldüm. Ancak Sakaryaspor bu ligdeki her takımdan daha iyi."

'Patlama bekliyorum'

"Derbi maçı olarak gözüken Anadolu Üsküdar maçı bence sıradan. Sakaryaspor kesinlikle Üsküdar ’ı yener. Ve önümüzdeki 8 haftada iyi puanlar toplayarak tekrar zirveye oturur. Sakaryaspor Ayvalıkgücü, Kayseri Şeker, Balçova, Sandıklı, Bergama ve Erzin ’le oynanacak maçları en az kayıpla atlatacak güçte."


'En çok üzüldüğüm şey'


"Beni en çok üzen şey şu. İstifaya davet edilseydim bu kadar kırılmazdım. Taraftarın birisi Erzurum maçından sonra bana pet şişe fırlattı. Bunu yapan kişi ya çok şuurluydu, yada çok şuursuzdu. Münferit yapılmış bir hareketti. Sanıyorum bir yakınını oynatmıyorum diye alındı bu arkadaş. Ancak bana bu tepkiyi vermeden önce, kendi yakınına neden oynayamıyorsun demeliydi. Şuursuzca bir harekketi. Bu hareketi hak ettiğimi düşünmüyorum. Bu beni çok kırdı. O şişeyi atan arkadaş şuan karşıma gelip bu hareketi yapamaz. Tribünde olmanın cesaretiyle şuursuzca bu eylemi gerçekleştirdi."


'Tatangalara teşşekkür'


"Tatangalara ve tüm sakaryaspor taraftarına teşekkür ederim. Özellikle Tatangalar her zaman bize destekçi oldular. Pet şişe atma gibi olayları yapanlar ise sahalardan uzak tutulmalılar. Bu hareketleri bir takım taraftarına yüklemektense kişiye yüklemeyi tercih ediyorum. Daha önce basına benimle devam kararı alınmasıyla ilgili haberler çıktı. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Dün ilk defa kulüpteki geleceğimiz adına konuştuk. Ben istifamı verdim Selahattin Aydın da makul karşıladı. Ben her maça kazanmak duygusuyla çıkarım. İstifa düşündüğüm birşey değildi. Maçın ardından birkaç haftadır süregelen kötü havanın arttığını hissettim ve böyle bir karar aldım. İstifa etmek çok onurlu bir davranıştır. Yolunda gitmeyen bazı olaylar vardı, yeni bir enerji yeni bir hava için istifa ettim."

'Mutlu sona ulaşacaklar'

"Sakaryaspor şampiyon olacak. Benim takvimime göre 26 Nisan’da biz şampiyon olacaktık. Ancak oluşan negatif hava ve bu olaylar takvimi biraz uzattı. İnşallah sezon sonunda şampiyonluk ipini Sakaryaspor göğüsleyecektir.

Realite (Gerçek)
Rasyonalite (Akıl)
Radikalite (Karar)


"Benim en önemli prensibim budur. İngilizlerden eğitimler aldık ve profesyonel yaşantımı bu '3 R' kuralı üzerine kurdum. Verdiğim istifa da bu düşüncemin sonucudur. Profesyonelim, belki birgün yollarımız tekrar Sakaryaspor’la kesişecek ama pek sıcak bakmıyorum. "

'Burada herkes çok bilimiş'

"Sakarya’da genel bir sorun var. Herkes herşeyi çok iyi biliyor. İyi bilme hastalığına yakalanmış Sakarya şehri. Herkes futbolu bilebilir buna birşey demiyorum ama futbolu yönetmek başka bir olaydır. Teknik adamlar çok çabuk harcanıyor. Olumsuz eleştirilere biraz sınır koymak gerekiyor."

'Selahattin Aydın’ın vekilliği'

"Siyasi görüş olarak Selahattin Aydın’la aynı fikirde değilim. Sağ görüşlüyüm, görüşümüz uyuşmuyor. Ancak şunu söylemeliyim. Sakaryaspor’un başkan olarak Selahattin Aydın’a ihtiyacı yok. Ancak Sakarya’nın ve Sakaryaspor’un Selahattin Aydın gibi insanlara ihtiyacı her zaman var. Onu bu adaylığından dolayı eleştirmemeliler."

'Islama köfteyi özleyeceğim'


"Köfteci İsmail’in sahibi Yavuz ve köftelerini, arkadaşlarım Salih ve Metin, takım arkadaşlarım Erol Şen ve Erol Kolcu, kardeşim olarak gördüğüm Tarık ve ismini sayamadığım arkadaşlarımı unutmayacağım. Yönetimlede hukukum iyidir. Burada çok dostlarım oldu. Bu şehri unutmayacağım. Özleyeceğim."

Haberin Devamı
YORUM YAZ