MENÜ

23 yaşında kulüp başkanı oldu!

Wigan Athletic kulübünün 78 yaşındaki sahibi Dave Whelan, başkanlık görevinden ayrılırken yerine 23 yaşındaki torununu getirdi.

23 yaşında kulüp başkanı oldu!

İngiltere Championship ekiplerinden Wigan Atlethic kulübünü 20 yıldır yöneten Whelan, bundan böyle kulüp başkanlığı görevini yürütmeyecek.

Kulüpten yapılan açıklamada Whelan’ın kulübün sahibi olmaya devam edeceği sadece başkanlık görevini 23 yaşındaki torunu David Sharpe’a teslim edeceği belirtildi. Yani bundan sonra kulübün yönetiminden David Sharpe ve CEO Jonathan Jackson sorumlu olacak.

Whelan ise yaptığı açıklamada 80 yaşına yaklaştığını söylerken, “Birkaç yıldır böyle bir karar almayı düşünüyordum. İnanıyorum ki David de bu görev için hazır. Kulübü satma gibi bir düşüncemiz yok” diye konuştu.

1995 yılında Whelan tarafından satın alınan takım 2005 yılında Premier League’e çıkmış ve 2013’te FA Cup’ı kazanarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde etmişti. Fakat aynı sezon Championship’e düşmüşlerdi. Bu sezon ise 34 haftası geride kalan ligde 23. sırada bulunuyorlar.

Ajansspor

Haberin Devamı
YORUM YAZ