MENÜ

Trabzonspor 3-2 Kardemir Karabükspor

Süper Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, evinde Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup etti.

Trabzonspor 3-2 Kardemir Karabükspor

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Trabzonspor, sahasında Kardemir Karabükspor'u misafir etti.

Trabzonspor öne geçti

Ev sahibi Trabzonspor 39. dakikada Mehmet Ekici'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Ceza sahasının dışında maçta ilk kez topla buluşan Mehmet Ekici, çok şık bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kardemir Karabükspor'dan jet cevap

43. dakikada konuk ekip Kardemir Karabükspor, Traore ile Trabzonspor'un golüne jet cevap vererek skoru 1-1 yaptı. Sağ kanatta topla buluşan Onur Ayık, ceza sahası yayının sağ tarafında bulunan Abdou Traore'ye pasını aktardı. Abdou Traore sol ayağıyla topu kontrol edip yerden sert vurdu ve topu sağ kale direğinin dibinden ağlarla buluşturdu.

Uzatmalarda Karabük öne geçti

45+2'de Kardemir Karabükspor, Onur ile bir gol daha buldu ve 2-1 öne geçti.

İlk yarı Kardemir Karabükspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelede ikinci devre başladı.

Cardozo eşitliği getirdi

Dakika 84'te Karadeniz temsilcisi eşitliği sağladı. Mehmet Ekici'nin ortasına iyi yükselen Cardozo, kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 2-2.

Mehmet Ekici bir kez daha sahnede

Maçın 89. dakikasında Trabzonspor tekrar öne geçiyor. Ev sahibi ekibinin kazandığı serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Mehmet Ekici topu ağlarla buluşturarak Trabzonspor'u bir kez daha öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor sahasında Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup etti. Bu skorun ardından Trabzonspor puanını 37'ye çıkartırken, Kardemir Karabükspor 17 puanda kaldı.

***************************

Mini Yorum
Evinde oynadığı son 3 lig maçını kazanan Trabzonspor, Karabükspor’u 3-2 yenerek bu seriyi 4’e çıkardı. UEFA Avrupa Ligi’ne elveda diyen Bordo- Mavililer, dün ligde kazanarak taraftarını mutlu etti. Teknik direktör Ersun Yanal, “Çalışma arkadaşlarım, oyuncularım ve personelle yaptığım toplantıda, bundan sonraki hedefimizi konuştum, Trabzonspor’a layık olan mücadeleyi sergileyeceğiz” demişti. Bu sözünü tutan Ersun Yanal, Bordo-Mavililer’in gönlünü kazandı. Maçın genelinde Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, bilindik heyecanlı hareketlerini her dakika sergileyerek, kendine ayrılan bölümde duramadı. Trabzonspor ilk golü Mehmet Ekici’nin usta ayağıyla buldu. Bu golden sonra Yılmaz Vural, bir komutan edasıyla askerlerine ‘hücum’ emri verdi. Bunun verimini, 43. dakikada Traore ve 45+2’de Onur’un golleriyle aldı. Mücadelenin ikinci yarısında ise bambaşka bir Trabzonspor vardı. 84’te Mehmet Ekici, Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo’ya duran toptan yaptığı asistle ‘alda at’ dedi adeta. Cardozo da topu ağlarla buluşturdu, Fırtına’yı ayağa kaldırdı. 89. dakikada ise Mehmet bir kez daha sahneye çıktı. Frikikten muhteşem bir gole imza atan genç oyuncu, takımının 3. kendisinin 2. golünü
atarak galibiyetin mimarı oldu. Bordo-Mavililer, duran toplarla bu sezon 24. golünü de hanesine yazdırmış oldu.

Okan Çellik


Ersun Yanal'dan Constant açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ