MENÜ

Kupa ve ligde tarihler değişiyor

Beşiktaş'ın yoğun maç fikstürü, TFF'yi yeni bir program belirlemeye mecbur bıraktı.

Kupa ve ligde tarihler değişiyor

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalması Türkiye Futbol Federasyonu'nun sezon planlamasını alt üst etti! Lig tarihinde ilk kez sezonun ilk yarısında oynanacak tüm maçları tarihleriyle açıklayan, ikinci yarınının da son hafta hariç tüm programını belirleyen TFF, Süper Lig ve Türkiye Kupası programını yeniden belirlemek zorunda kaldı.

Kartal turu geçince...

Daha önce açıklanan 23. hafta programına göre Sivasspor ile Beşiktaş 9 Mart Pazartesi günü 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya kalacaktı. Ancak Siyah-Beyazlılar, 12 Mart'ta Belçika'da Club Brugge ile UEFA Avrupa Ligi son 16 ilk maçına çıkacakları için Sivas maçının programının gözden geçirilmesini TFF'den talep etti.

Beşiktaş maçı cumartesi günü oynamak istediğini TFF'ye iletti. Ancak cumartesi seçeneği de Sivas cephesinden kabul görmüş değil. Zira, Sergen Yalçın ve ekibi 5 Mart perşembe günü Kayserispor'la Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçına çıkacağı için bu talebe sıcak bakmıyor. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da, "Biz Sivasspor olarak ilçe ve köylerden gelenlere de bilet satıyoruz. Pazar günü seçeneği bizim için en ideali. Cumartesi aynı oranda tribün desteği bulamayız" şeklinde görüş belirtti.


Derbi öncesi Fener'den TFF'ye başvuru


TFF'den açıklama bekleniyor

Bu talebe rağmen TFF çareyi Türkiye Kupası programını gözden geçirmekte buldu. Sivasspor-Beşiktaş maçını cumartesi gününe çekmeyi planlayan TFF yetkilileri, Sivasspor'un perşembe-pazar oynamasının önüne geçmek için perşembe günü Kayserispor'la oynanacak Türkiye Kupası maçını erteleme fikrine sıcak bakıyor. TFF'nin gün içerisinde hem Türkiye Kupası hem de Süper Lig programını değiştirmesi ve spor kamuoyuna ilan etmesi bekleniyor.

Fanatik.com.tr Özel

Haberin Devamı
YORUM YAZ