MENÜ

Devlerin belalısı Balkes

Ligde bir türlü kazanamıyorlar, dibe demir attılar. Ancak büyük kulüplere kök söktürüyorlar. Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından Beşiktaş'tan da puan koparan Balıkesir, şampiyonluk kovalayan takımlara çelme atmayı sürdürüyor.

Devlerin belalısı Balkes

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Ankara’da Beşiktaş’ın konuğu olan Balıkesirspor, ligde kalma adına bir kayıp daha yaşadı. Son 10 dakikaya 2-1 geride giren konuk ekip, Gökhan Töre’nin neden olduğu penaltıyı ağlara gönderen Vargas’ın golüyle Kartal’dan 1 puanı koparmayı başardı. Geride kalan haftalarda Galatasaray’ı deviren, Trabzonspor’u ise 2-2’lik skorla elinden kaçıran Kırmızı-Beyazlılar, Ankara’da konuk olduğu şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş’a da boyun eğmeyerek büyük takımların belalısı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Rakipleri karşısında başa baş mücadele vermesine karşın şansızlığını bir türlü kıramayan Kemal Özdeş’in çalıştırdığı mütevazı ekip, Beşiktaş karşısında etkili bir oyun sergilemesine karşın sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Kritik 1 puan

Ankara deplasmanından puan çıkaramayan Balkes, üst üste çıktığı 7. maçta galibiyete ulaşamazken, en yakın rakibi Karabükspor’la arasındaki puan farkı 4 oldu. Bugün Trabzonspor’la karşılaşacak Karabük’ün sahadan puan ya da puanlarla ayrılması, Balıkesir’in ligde kalma umutlarını daha da azaltacak. Gelecek hafta Çaykur Rizespor’a konuk olarak Kuzey Ege temsilcisi, gelecek sezon PTT 1. Lig’de mücadele etmemek adına sahadan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda.

Haberin Devamı
YORUM YAZ