MENÜ

Trabzonsporlu Jose Bosingwa

Trabzonspor kaptanı Bosingwa özeleştiri yaptı. Portekizli yıldız futbolcu, “İyi oyuncularımız var ancak takım ruhunu tam olarak oturtabilmiş değiliz. Chelsea ve Porto taraftarları da özeldi ama Trabzonsporlular çok farklı” diye konuştu.

Trabzonsporlu Jose Bosingwa

Onur Kıvrak’ın sakatlanmasının ardından kaptanlık pazubandını koluna takan Jose Bosingwa, Ersun Yanal’ın saha içinde adeta jokeri. Asıl mevkiisi sol bek olan Portekizli futbolcu, son birkaç maçta takım içindeki eksikler nedeniyle defansın ortasında oynadı. Bu durumları pek fazla kafasına takmayan deneyimli futbolcu elinden geldiği kadar maksimum performansını sergilemeye çalışıyor. Bu yüzden de taraftarların büyük sevgi beslediği Bosingwa, kaptanlık görevini layıkıyla yerine getiriyor. İngiliz basınına açıklamalarda bulunan 32 yaşındaki futbolcu, Chelsea ve Porto’nun yanı sıra futbolculuk kariyerinde en neşeli anları Trabzonspor’da yaşadığını söyledi. Birbirinden ilginç konulara değinen tecrübeli oyuncunun sözlerinden işte satırbaşları:

‘4 yıl aradan sonra...’

“4 yılın ardından yeniden Portekiz için oynamak benim için muhteşemdi. İki maç oynadım ve ikisini de kazandık. Geri dönmek fantastikti. Kariyerimin zirve noktası Şampiyonlar Ligi’ni kazanmaktı. Kelimenin tam anlamıyla ‘Pastanın Kreması’ oldu. Bundan daha iyisini hayal edemezdim. Final maçında bir şey hissetmiyorsunuz ancak maç öncesi ısınma zamanında ailemi görünce ağlamaya başladım. Çok duygusal anlar oluyor. Dev finalin sonunda Chelsea ile kupayı kaldırdık.”

‘Böylesini görmedim’

Trabzonspor taraftarları çok özel. Çok büyük takımlarda oynadım ama böylesini görmedim. Takımı tamamen yaşıyorlar. En ağır mağlubiyette bile sonuna kadar stadyumda kalıyorlar. Bu tutkuyu daha önce hiç görmedim. Chelsea ve Porto taraftarları da çok özeldi ancak böylesini görmediğimi söyleyebilirim. Bazen dışarı çıkmak istiyorum ancak o kadar ilgiyle karşılaşıyorum ki çıkamıyorum. Şehir merkesine birkaç defa indim ve insanların bana olan ilgisi çok fazlaydı.”

“İyi oyuncularımız var”

“İyi oyuncularımız var ancak takım ruhunu tam olarak oturtabilmiş değiliz. Hayatım boyunca hep kupa kazanmak için mücadele eden takımlarda forma giydim. Bu süreç de benim için oldukça ilginç. Ancak futbol tutkum bana bu serüveni getirdi. Burada başarılı olmak için çok çalışıyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ