MENÜ

Murat Özyer: Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker maçında yok

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Anadolu Efes maçında iki teknik faul alarak diskalifiye olan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında cezalı duruma düştüğünü söyledi.

Murat Özyer: Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker maçında yok

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, yaptığı açıklamada, Ergin Ataman’ın maç sonu basın toplantısında "Fenerbahçe Ülker derbisinde takımın başında bulunacağı" yönündeki açıklamasının yanlış anlamadan kaynaklandığını dile getirdi.

Ataman’ın verilen ilk teknik faulün direkt kendisine değil, benche çalındığını zannettiğini ve bu nedenle ceza almayacağını düşündüğünü aktaran Özyer, "Karşılaşmanın ardından maç raporunu inceledik ve her iki teknik faulün de direkt olarak çalındığını gördük. Anadolu Efes maçında, hakemler iki teknik faulü de direkt Ergin Ataman’a vermişler. Bu nedenle Fenerbahçe Ülker maçında takım başında bulunamayacak. Ergin Ataman hocamız, bir sonraki lig maçımızda cezalı duruma düştü" ifadelerini kullandı.


Derbinin hakemi %99 Cüneyt Çakır


Kurallar ne diyor?


Deneyimli antrenör maç sonrası derbide sahada olacağını söyledi. Ancak karşılaşmanın teknik komiserinin verdiği bilgiye göre bu mümkün değil. İmzalı maç kağıdına bakıldığında 2 teknik faulün de koça çalındığa dair "2C" ibaresi yer alıyor.

"2C" kuralına göre "2 koç" ya da "1 koç - 2 bench"e çalınan teknik faulle ile saha dışına çıkarılan bir antrenör, sonraki karşılaşmada görev yapamıyor. Bu durumda yönetmelik gereği Ataman Fenerbahçe Ülker karşısında takımının başında olamayacak. Kurallar gereği iki teknik faul alan antrenör kurallar gereği bir sonraki maçta sahaya çıkamıyor. Bu durumda tecrübeli antrenör, Fenerbahçe Ülker maçında görev yapamayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ